söndag 29 maj 2011

Speed ​​Dating för en äldre Set


Central City - Om du någonsin har satts upp på en blind date, eller deltog i ett singlar funktion, du vet hur det känns. Fjärilar fylla magen och du kanske känner spolas och behöver ett glas vatten.

Ett rum fullt av människor upplevt alla dessa känslor nyligen på en resa till Central City.

De var inte nervös om att förlora pengar i spelautomater. Men medan detta spel hade något att göra med kontanter, handlade det säkert lite tur, om inte inälvor.

Rocky Mountain Singles anordnade en första gången någonsin "speed dating" event på Fortune Valley för seniorer.

För dem som inte vet vad speed dating är, är det ett tillfälle för en grupp av enskilda människor att mötas flera personer på kort tid. Varje person tilldelas ett nummer och flyttar runt ett rum från bord till bord för att träffa flera personer i ungefär en timmes tid.

Varje dag tar bara sex minuter, tillräckligt med tid att förhoppningsvis bestämma om du vill träffa igen.

För denna grupp, det finns tillräckligt med tid för åtta datum. Det finns 17 kvinnor och 13 män, från Denver, Greeley, Aurora, och så långt som Montrose.

Joseph Brady är en kinesisk läkare och specialist i hälsosamt åldrande. Han välkomnar denna typ av sak.

"Allt för att få människor att göra vänner och ha relationer, som gör stor skillnad när det kommer till ett hälsosamt åldrande", Brady sa.

Människorna i denna grupp är mycket medveten om vikten av att möta nya människor och vistas engagerade i livet.

Carl reste från Greeley att delta.

"Även om du bara göra en ny vän, behöver du inte sitta hemma och vara deprimerad, säger han.

Carl är en friluftsmänniska typen som gillar att jaga och fiska, men när frågan om vad en kvinna bör veta om honom, sa han, "Jag är en bra dansare."

För många av deltagarna, är detta en icke-hotfull miljö och mer som en social timme. Flera berättade att de aldrig skulle överväga ett Internet dating site, och verkligen är inte intresserade av ett seriöst förhållande.

Vissa säger att de aldrig kommer att gifta sig igen, men de vill att chansen att gå på middag, dans eller ens en film med en ny vän.

Efter deras speed dating sessionen kommer Rocky Mountain Singlar granska de kort som de fyllt i om datum och matcha upp de som uttrycker ett ömsesidigt intresse av att se varandra igen.

Vad händer sedan? Det får tiden utvisa.

Um Guia ABC para Encontros em Colégio