torsdag 24 juni 2010

Avgörande faktorerna I Speed Dating


(CNN) - Glöm högavlönade jobb, vänlighet eller ett sinne för humor. När folk går på jakt efter kärleken på stora hastighet dating händelser, de har så många val att de smala deras kriterier ner till längd och vikt, en ny studie finner.

Tidigare studier fann konsumenterna att bli överväldigad om de ställs inför alltför många val på dagligvaruhandeln. Så två brittiska forskare undrade om den mänskliga hjärnan också blev överväldigade av alltför många potentiella partner i dating marknaden.

University of Edinburgh psykologiska forskare Alison lenton och University of Essex ekonomen Marco Francesconi analyserat 84 speed-dating händelser. Resultaten av deras studie publiceras i tidskriften Psychological Science.

De män och kvinnor vid de evenemang skulle mötas med ett antal potentiella datum för ungefär tre minuter vardera. Och i slutet av kvällen, skulle de lämna in sina ja och nej val.

Preferenser vid alla evenemang tenderade att vara folk som var högre, yngre och välutbildade. Kvinnor avvisade också män som var för mager, medan män tenderade att avvisa överviktiga kvinnor.

Men studien visade att vid mindre evenemang med färre beslut som ska fattas, hade choosers tid att överväga en eventuell partner utbildningsnivå, sysselsättning och om de rökte - alla attribut som kräver en del samtal.

Men vid händelser med 24 eller flera möjliga datum, krympte choosers sina beslut med parametrar som kan bestämmas i en snabb blick: längd och vikt.

Forskarna drog slutsatsen att dejta miljön kan ha en stor inverkan på någons romantiska framtid.


onsdag 23 juni 2010

Online Dating Levererar


Kim och David Ray har inte ombetts att göra en reklamfilm för eHarmony - än. Men Overland Park, Kansas, par upplevt den typ av sagan lyckligt slut många online Daters drömma om.

Sommaren 2007 var Kim 35 och David var 34 när de fick motsvarande eHarmony.com. Inte heller hade varit gift tidigare, både letade efter en långsiktig relation. Inom ett år efter den första dagen - middag på Houlihan's - de var engagerade. Bröllopet var i april förra året.

När Kim Ray berättar människor hon träffade sin make på nätet, de är förbryllad.

"Folk säger:" Allvarligt? Som fungerar? " "

Ja, det kan. Men dina chanser är bättre om man vet vilka online dating site passar din agenda, hur undvika vanliga fallgropar och - viktigast - hur till navigera de oskrivna regler som styr den lokala e-dating scenen.

Det finns gott om platser att välja mellan, som Match.com, Yahoo Personals (www.personals.yahoo.com), gott om fisk (www.plentyoffish.com), eHarmony och Chemistry.com. Webbplatserna är dramatiskt olika, och skillnaderna korrelerar nära priset. Den dyraste tomten, eHarmony ($ 60 för en månad) och Chemistry.com ($ 50 för en månad) är mycket strukturerat och kontrollerat. Du fyller i långa frågeformulär som syftar till att avgöra din personlighetstyp, och platsen väljer matcher baserat på dess kriterier för att fastställa förenlighet.

Webbplatsen kontrollerar också takten genom att kräva att flera meddelanden fram och tillbaka före den första dagen.

Vissa webbplatser ta det långsamt

eHarmony försök att koppla ihop människor som liknar varandra. Bolagets ledande forskning direktör, Gian Gonzaga, säger att medan motsatser kan locka personer som är ganska lika tenderar att vara lyckligare tillsammans längre.

"Longitudinella studier av äktenskap visar att likheten i personlighet och värderingar är de största prediktorer för relationen tillfredsställelse över tid," Gonzaga säger.

Chemistry.com utvecklat en metod, delvis baserade på forskning av bolagets vetenskapliga rådgivare, Helen Fisher, författare till "Varför Honom? Varför Hennes? Hitta Real Love Genom att förstå din personlighetstyp "(Henry Holt & Co, $ 25). Personlighetstestet Fisher hjälpte till att utveckla för Chemistry.com grundar sig mer på biologi och teorin att vi dras till människor vars kemiska profiler för dopamin, serotonin, östrogen och testosteron är olika och kompletterar vår snarare än liknande, enligt bolagets hemsida webbplats.

Du får vad du betalar för

Om Chemistry.com (som ägs av Match.com) och eHarmony är som en avsmakningsmeny som valts av en kock som analyserade maten preferenser och aptit, Match.com ($ 35 för en månad) och Yahoo Personals ($ 30 för en månad) är som en allt-du-kan-äta buffé på ett kasino. Redan innan du prenumererar kan du granska sidor fotografier av människor i ditt område som postat profiler. Att kontakta någon via e-post måste du betala.

Många upptagen yrkesverksamma som Match.com och Yahoo Personals eftersom de tar kortare tid att komma till personligt möte. De gillar också att se alla val på en gång.

"Alla med en profil vill träffa någon, så det finns ingen anledning att vara tystlåten, säger Rachel Hack, 32, i Kansas City, Mo, en reklam branschorganisationen verkställande direktör.

Hacka säger att många av hennes vänner och kollegor använder vidöppna platser för att de gillar att se alla val på en gång.

Plenty of Fish är attraktiv för många eftersom det är gratis, men det är en av de vildare gränser e-dating rike.


tisdag 22 juni 2010

Online dating kan hjälpa dig att hitta din själsfrände


Om youâ € ™ är singel och du är trött på att gå ensam genom livet, varför inte ge singlar online dating ett försök? Singlar online dating kan vara ett perfekt sätt att träffa andra likasinnade människor. När du träffar någon i verkliga livet, träffas vanligen dem på grund av deras utseende. Itâ € ™ s den fysiska utseende som vanligtvis driver dessa typer av möten och av detta skäl, många av dem rinna ut i sanden snabbt. Singlar online dating, men ger dig möjlighet att lära känna den person internt, de gillar och ogillar, deras hobbyer, sin tro, och även vad theyâ € ™ letar efter i en kompis, allt innan du gör det valet att möta dem i person. Det gör singlar dejting det bästa sättet att hitta kärleken.

Hitta En webbplats

När det kommer till singlar online dating, det finns många webbplatser som du kan välja mellan. Det du vill tänka på är att du förmodligen kommer att behöva betala för att använda alla aspekter av dessa platser. Det bästa du skulle vara att söka på olika webbplatser så att youâ € ™ re att få ditt moneyâ € ™ är värt. Se även till att webbplatsen har många abonnenter. Om det finns en hel del abonnenter, vet du dina chanser är bättre att youâ € ™ ll träffa någon på. Om det bara finns en handfull prenumeranter, å andra sidan, är dina odds minskas drastiskt.

Singlar online dating typiskt verk genom att prenumerera på plats och sedan skapa din profil. Din profil är hur andra kommer att se dig på webbplatsen. Det kommer vanligtvis ett foto eller foton, av er, liksom korta stycken som beskriver vem du är och vad youâ € ™ re om. Detta kan vara svåraste med att singlar online dating, som de flesta frysa när det gäller att beskriva sig att ingen i synnerhet. Detta doesnâ € ™ t måste dock svårt så länge du inser att youâ € ™ re sälja dig själv, så håll det kort och enkelt, men definitivt försöka att ha kul med den.

Visa din tändare Side

Det bästa du kan göra när det gäller online dating singlar är att visa andra potentiella kompisar ditt ljusare sida. Visa ditt sinne för humor. I din profil, så youâ € ™ re beskriver dig själv, göra ett skämt, eller visa lite vett, något att få folk att vilja veta mer. Din profil bör läsa som blurb av en bok, vilket ledde någon läser det att vilja lära känna dig mer.

Mest av allt, online i singel dating, ha roligt och dona € ™ t ta det så allvarligt. Dejting ska vara roligt, inte hårt arbete, och hey, man vet ju aldrig, du kan hamna möte din själsfrände som du kan spendera resten av ditt liv med.