söndag 8 april 2012

Själsfrände? Jag tror inte!


Kalla mig galen, men om det verkar som hennes barn hatar dig, ligger hon och fusk, och du kan inte komma överens, hon är inte din själsfrände. Men jag avvika.

Mark träffade Mary Catherine online. Vid den tiden var han skild i fyra år efter 21 års äktenskap och hade just avslutat en relation.

"Att säga att jag njöt av datering skulle vara en underdrift. Jag gillade möta olika kvinnor och skulle hittills två eller tre på samma gång. "

Men det förändrades med Mary Catherine, "Hon var så uppfriskande, äkta och full av liv. Det var smittsam. "

Men efter fem veckor för datering, bröt hon upp med honom. Sedan några veckor senare, gick sin hund bort och hon kallade honom.

"Jag kom rätt över och vi begravde sin hund i trädgården och planterade blommor över honom. Det var början på de mest fantastiska 18 månader av mitt liv. Jag hade träffat min själsfrände. Jag trodde att jag visste vad kärlek var, men jag var så off. Inte låta alltför lite fånigt, men hon avslutade mig. Jag skrattade på den linjen i "Jerry Maguire", men med Mary Catherine, gjorde det mening. "

Efter dessa "fantastiska" 18 månader, med förhållandet vid den punkt där de pratade om att leva tillsammans och kanske gifta sig, hade de en kamp.

"Det var ett av de slagsmål som börjar i liten skala över något dumt - det var mitt fel - då eskalera. Vi borde ha varit en av de gamla par som vandrar nerför gatan hand i hand, utan vi bröt upp. "

Kampen började på ett bröllop. De hade båda druckit. De var på dansgolvet. Mary Catherine sa Mark att stanna där med sina vänner medan hon gick tillbaka till baren.

"Jag tog det som sin tala om för mig vad jag ska göra. Det puttrade tills vi kom tillbaka till vårt rum, och sedan hela helvetet bröt lös. Allt hon hade hållit på insidan kom hälla ut i inte på ett trevligt sätt. Vi lämnade tidigt nästa morgon och inte prata för två timmar rida hem. Jag kom tillbaka senare samma dag att be om ursäkt, men skadan var skedd.

"Vi gick till middagen senare denna vecka för att prata och det var mycket känslosam. Ett av våra stora problem var min relation, eller brist därav, med sina barn. Hon har fyra vuxna barn. Deras far lämnade dem när den yngsta var bara ett år, så de är mycket nära. Hennes två andra äktenskap både slutade på mindre än två år.

"Hennes barn hatade båda dessa män också. De har sagt till henne Point Blank att de aldrig kommer att bli nöjd med sin dejta någon. Även om de sa att de aldrig hade sett henne lyckligare eller bättre tas om hand, värmde de aldrig fram till mig. "

Det middagen började en period för att bryta upp och komma tillbaka tillsammans. Mark började se en kurator. Han förlorade 40 pounds och var en känslomässigt vrak. Han berättade Mary Catherine att han älskade henne och ville vara med henne. Hon sade att hon kände samma sak, då han fick reda på att hon var tillbaka på en dejting webbplats.

"Vi bröt upp igen. Jag tog henne tillbaka igen. Detta hände några gånger. Jag älskar fortfarande och saknar henne väldigt mycket. "


Dating In The Fast Lane


Ola Zdzarska är upptagen förbereder sin månatliga speed-dating händelse i en bar som ligger i Pekings underhållning hotspot i Sanlitun.

Tjugo personer från olika länder och regioner dyker upp för att delta i 10 omgångar av en-mot-en samtal som sista sju minuter. När tiden är upp, den män utbyta platser tills varje person har 10 mini-datum.

"Jag kan berätta om det finns gnistor mellan de två pratar folket och vem som är uttråkad", säger Zdzarska, titta på de 10 par som är inblandade i intima samtal.

Ursprungligen från Polen, anser Peking bosatt organisera speed-daterar händelser som under de senaste fem åren mer som en hobby.

"Jag gör fart-dating evenemang en gång i månaden, och varje gång, mer än 100 personer registrera dig för detta evenemang", säger hon. Hon läser igenom ansökningarna och handpicks 20 eller 30 personer som hon tror kommer att koppla bra tillsammans.

Zdzarska s Fishbowl Events har blivit väl känd inte bara bland utlänningar och kinesiska twentysomethings i Peking, men det har också lockat ett kinesiskt online dating företag.

Zdzarska, som också är en frilansande journalist, visar att en av Kinas största matchmaking webbplatser, vägrar att avslöja som man har närmat henne att tala om att arbeta tillsammans på ett framtida projekt.

Företaget vill att hon ska ta hand om en speed-dejting-plattform, med sina kinesiska kunder och hennes utlandsstationerade källor under Fishbowl namn. Men Zdzarska säger att hon fortfarande tänker på möjligheten, eftersom hon inte tänker på att utöka någon gång snart.

"Jag är glad att mitt arbete har erkänts av dem, men Fishbowl Events är mycket mer som min personliga hobby, och jag inte göra pengar på det i alla fall", säger hon.

Hennes bästa vän, Allison Johnson, är också hennes affärspartner. Men med Johnson borta i USA har hela händelsen planeringen har kvar att Zdzarska. Hon plockar platser, väljer de drycker och mat, och personligen besvarar e-post från varje kandidat.

"Normalt är det först till kvarn får först tjäna regel. Men jag byta e-postmeddelanden med dem (kandidater) och få den grundläggande information först för att avgöra vilka som bör väljas ", säger hon.

Hon säger en kinesisk man en gång anmält sig till en speed-dejting händelsen och via e-post han uttryckte sin önskan att hitta en amerikansk flickvän.

"American tjejen är ett mycket brett sortiment, och det kan finnas kinesisk-amerikaner, afro-amerikaner, koreanska amerikaner och så vidare. Så jag bad honom om särskilda kriterier, och han svarade att någon amerikansk tjej kommer att göra. Sen började jag tvivla på om han verkligen var ute efter en amerikansk tjej eller bara en amerikansk visum. Jag satte honom på svarta listan ", säger hon.

Zdzarska säger bortsett från avsikten och engelska flytande, nationalitet och ålder är de två viktigaste frågorna för henne när man väljer rätt deltagare.

"Jag försöker alltid att balansera nationalitet deltagarna, så att det inte blir alltför många personer med samma bakgrund som kommer att tråka ut andra. Och jag alltid gillar att överraska deltagarna ", säger hon.

För händelsen i december var tre av de 10 honor från den kinesiska fastlandet, två från Taiwan, två från USA, två från Storbritannien och en från Ryssland.

"Förutom en man som redan är 50, deltagarna den här gången är mellan 25 och 35, så att de har mer gemensamma intressen och teman", säger hon.

Zdzarska säger att den kinesiska hastighet dejting kulturen har förändrats under årens lopp, och deltagarna blir yngre.

"För två år sedan var de kinesiska kvinnorna som deltog i Fishbowl Events normalt i de tidiga 30-talet och var verkligen letar efter ett seriöst förhållande. Men jag ser numera fler yngre kinesiska kvinnor, mellan 25 och 28, anmäla sig till de händelser bara för att träffa vänner ", säger hon.

Zhu Wenjing har arbetat som programchef på ett multinationellt företag i Peking sedan september 2010. Det var hennes första gången att delta i speed-dating.

"Innan jag kom till Peking var jag utomlands i många år, och jag är van vid den västra praxis att göra vänner. Sedan märkte jag att Fishbowl Händelser i Time Out Peking tidningen och bestämde sig för att komma ", säger hon.

Zhu säger att hon inte är ute efter ett seriöst förhållande, men för nya vänner från olika bakgrunder.

Zdzarska säger bortsett från kinesiska kvinnor, kinesiska män blir också mer entusiastisk över att delta i hastighet-dating evenemang med utländska kvinnor.

"De kinesiska män kommer till händelserna är normalt mellan åldrarna 25 och 40, och de flesta av dem bodde utomlands eller är amerikanska född i kinesiska. Men fortfarande, det finns också kinesiska killar som aldrig varit utomlands och kommer hit söker en hustru ", Zdzarska säger.

Hon säger att hon ser en ökning av mod och öppenhet bland kinesiska män under de senaste åren.

"Två till tre år sedan, de flesta av mina vänner som har varit inblandade i Sino-utländska relationer är kinesiska kvinnor och utländska män", säger hon.

Men nu är situationen förändras, och kinesiska män nu svarar för 40 procent av den totala registrering på Fishbowl Events, säger Zdzarska.

Till skillnad från vissa kinesiska män direkta avsikt att leta efter en fru genom att hastighet-dating händelser, utländska män, å andra sidan, anser händelsen ett sätt att bredda sin krets av vänner.

Nad Chishitie är ett brittiskt-native webbdesigner i Peking, som har deltagit i två Fishbowl fart-dating händelser.

"Jag har aldrig gjort något liknande tillbaka i England, eftersom människor där tror att detta skulle vara mycket pinsamt. Men nu tycker jag det är ett coolt sätt att spendera 150 yuan ($ 24, 18 euro), ta ett glas vin och prata med 10 helt olika honor på en söndag kväll ", säger han.

Zdzarska delar ut kort för deltagarna att betygsätta sina mini-datum: "Låt oss datum", "Kaffe först därefter datum", "Stay vänner" och "Inte en match". Inom några dagar skickar hon e-post låter deltagarna veta om de har matcher. Om så är e-postadresser byts och det är upp till deltagarna att föra en relation.

Looking For Love? Hold et åbent sind