torsdag 24 juni 2010

Avgörande faktorerna I Speed Dating


(CNN) - Glöm högavlönade jobb, vänlighet eller ett sinne för humor. När folk går på jakt efter kärleken på stora hastighet dating händelser, de har så många val att de smala deras kriterier ner till längd och vikt, en ny studie finner.

Tidigare studier fann konsumenterna att bli överväldigad om de ställs inför alltför många val på dagligvaruhandeln. Så två brittiska forskare undrade om den mänskliga hjärnan också blev överväldigade av alltför många potentiella partner i dating marknaden.

University of Edinburgh psykologiska forskare Alison lenton och University of Essex ekonomen Marco Francesconi analyserat 84 speed-dating händelser. Resultaten av deras studie publiceras i tidskriften Psychological Science.

De män och kvinnor vid de evenemang skulle mötas med ett antal potentiella datum för ungefär tre minuter vardera. Och i slutet av kvällen, skulle de lämna in sina ja och nej val.

Preferenser vid alla evenemang tenderade att vara folk som var högre, yngre och välutbildade. Kvinnor avvisade också män som var för mager, medan män tenderade att avvisa överviktiga kvinnor.

Men studien visade att vid mindre evenemang med färre beslut som ska fattas, hade choosers tid att överväga en eventuell partner utbildningsnivå, sysselsättning och om de rökte - alla attribut som kräver en del samtal.

Men vid händelser med 24 eller flera möjliga datum, krympte choosers sina beslut med parametrar som kan bestämmas i en snabb blick: längd och vikt.

Forskarna drog slutsatsen att dejta miljön kan ha en stor inverkan på någons romantiska framtid.