onsdag 23 juni 2010

Online Dating Levererar


Kim och David Ray har inte ombetts att göra en reklamfilm för eHarmony - än. Men Overland Park, Kansas, par upplevt den typ av sagan lyckligt slut många online Daters drömma om.

Sommaren 2007 var Kim 35 och David var 34 när de fick motsvarande eHarmony.com. Inte heller hade varit gift tidigare, både letade efter en långsiktig relation. Inom ett år efter den första dagen - middag på Houlihan's - de var engagerade. Bröllopet var i april förra året.

När Kim Ray berättar människor hon träffade sin make på nätet, de är förbryllad.

"Folk säger:" Allvarligt? Som fungerar? " "

Ja, det kan. Men dina chanser är bättre om man vet vilka online dating site passar din agenda, hur undvika vanliga fallgropar och - viktigast - hur till navigera de oskrivna regler som styr den lokala e-dating scenen.

Det finns gott om platser att välja mellan, som Match.com, Yahoo Personals (www.personals.yahoo.com), gott om fisk (www.plentyoffish.com), eHarmony och Chemistry.com. Webbplatserna är dramatiskt olika, och skillnaderna korrelerar nära priset. Den dyraste tomten, eHarmony ($ 60 för en månad) och Chemistry.com ($ 50 för en månad) är mycket strukturerat och kontrollerat. Du fyller i långa frågeformulär som syftar till att avgöra din personlighetstyp, och platsen väljer matcher baserat på dess kriterier för att fastställa förenlighet.

Webbplatsen kontrollerar också takten genom att kräva att flera meddelanden fram och tillbaka före den första dagen.

Vissa webbplatser ta det långsamt

eHarmony försök att koppla ihop människor som liknar varandra. Bolagets ledande forskning direktör, Gian Gonzaga, säger att medan motsatser kan locka personer som är ganska lika tenderar att vara lyckligare tillsammans längre.

"Longitudinella studier av äktenskap visar att likheten i personlighet och värderingar är de största prediktorer för relationen tillfredsställelse över tid," Gonzaga säger.

Chemistry.com utvecklat en metod, delvis baserade på forskning av bolagets vetenskapliga rådgivare, Helen Fisher, författare till "Varför Honom? Varför Hennes? Hitta Real Love Genom att förstå din personlighetstyp "(Henry Holt & Co, $ 25). Personlighetstestet Fisher hjälpte till att utveckla för Chemistry.com grundar sig mer på biologi och teorin att vi dras till människor vars kemiska profiler för dopamin, serotonin, östrogen och testosteron är olika och kompletterar vår snarare än liknande, enligt bolagets hemsida webbplats.

Du får vad du betalar för

Om Chemistry.com (som ägs av Match.com) och eHarmony är som en avsmakningsmeny som valts av en kock som analyserade maten preferenser och aptit, Match.com ($ 35 för en månad) och Yahoo Personals ($ 30 för en månad) är som en allt-du-kan-äta buffé på ett kasino. Redan innan du prenumererar kan du granska sidor fotografier av människor i ditt område som postat profiler. Att kontakta någon via e-post måste du betala.

Många upptagen yrkesverksamma som Match.com och Yahoo Personals eftersom de tar kortare tid att komma till personligt möte. De gillar också att se alla val på en gång.

"Alla med en profil vill träffa någon, så det finns ingen anledning att vara tystlåten, säger Rachel Hack, 32, i Kansas City, Mo, en reklam branschorganisationen verkställande direktör.

Hacka säger att många av hennes vänner och kollegor använder vidöppna platser för att de gillar att se alla val på en gång.

Plenty of Fish är attraktiv för många eftersom det är gratis, men det är en av de vildare gränser e-dating rike.