måndag 30 november 2009

Mer om Man & Kvinna Brain skillnader och hur de påverkar Dating

Vi kan se att förstå hjärnans skillnader hos män och kvinnor från evolutionära roller de skulle spela. Skapar social sammanhållning, harmoni och vårdar blev området den kvinnliga medan jakt, mat insamling och skydd i allmänhet blev att av de manliga. Den här sortens beteende mönster dyker upp i vissa primat arter medan andra foder tillsammans. Jakt på kött är oftast en mänsklig apa drag.

Vissa säger att det finns en större roll för kultur och föräldrar i bildandet av hjärnan. Men hormonella effekter på hjärnan tyder på att en stor del av detta beteende är naturligtvis hårdkodade i hanar och honor. Kultur kan öka bildningen av dessa färdigheter, men troligen inte skapa den.

När du är dating eller i en relation måste du förstå att din partner är annorlunda från dig.

Många kvinnor försöker ändra sin man, vilket gör honom mer som en kvinna. De vill att han ska kommunicera bättre med mer känslor osv Men en man helt enkelt inte har de kontakter med "amygdala" i hjärnan, som kvinnor gör. Så emotionella uttryck av den typ som kvinnor har och är väl utvecklat i är inte något som faller sig naturligt för en man. Det kan utvecklas i tiden med intresse av de berörda människan. Men om ditt fokus är att förändra honom du leder dig ner en relation du kommer att hata i det långa loppet.

Å andra sidan kan man inte förstå varför kvinnor vill prata "så mycket" (Det är deras kommunikation centra i hjärnan). Eller varför kvinnor kräver ständig uppmärksamhet. (dvs. om man vill nå den "Top of the pack" en kvinna vill vara i centrum för uppmärksamheten i förpackningen)

En liten flicka kommer att uppfatta förälder inte titta på henne när hon talar som någon som inte "lyssna" till henne. Märker ansiktsuttryck och hålla ögonkontakt är mycket viktigt för en kvinna. Det visar du notering och validerar sitt värde för dig. Om du tittar på TV och hon klagar ni lyssnar inte, detta är exakt vad det betyder. En kvinna förväntar ditt kroppsspråk som riktas till henne att visa att du är uppmärksamma. Detta är vad hon skulle göra så det är vad hon förväntar du (hennes man) att göra också. Hon ser talar som en viktig social bonding erfarenhet och hon känner att hennes man måste kommunicera med henne som hon gör med sina väninnor. En man helt enkelt inte har storleken kommunikation centra i hjärnan som kvinnor gör. Det är helt enkelt inte något de är naturligtvis lutar sig mot.

En liten pojke kommer att rusa iväg för att utforska och hoppa på en djungel Jim att gå ner bilden ... medan en liten flicka kommer att se till förälder för godkännande. Detta beror inte på att en flicka är mer osäkra, beror det på att hon söker social godkännande (i detta fall från sin mammas ansiktsuttryck att detta är OK).

Så i dejtar en kille kommer ofta vara beredd att rusa in medan en flicka kommer att vilja följa en viss konvention. Denna konvention sätts av kultur i större samhälle eller hennes lilla sociala nätverk av vänner. (och beroende på vilken typ av personer hon hänger ut med flickan kan ha god social grupp eller ett kontrollerande en - vad det är hon är oftast inte lyssna på dem över sina egna tankar och känslor). A girls vänner är en stor faktor i hur en flicka med behandla en man. Så ibland helt enkelt veta vad hennes sociala grupp som ger dig en idé om vad kinda flicka hon är, eller önskar vara.

En kvinna vill alltid vara i centrum och det kommer att bli en av de viktigaste aktiviteterna hon engagerar sig i. Så om hon inte redan är mitt i hennes umgängeskrets, hennes handlingar och ord kommer att mätas för att förhoppningsvis nå den positionen. Eftersom hennes målsättning är att vara i centrum (på någon nivå), hennes sociala grupper uppfattning om dating, relationer och sex är vad hon uppfattar som norm (oavsett hur onormal de kan vara med resten av kultur och samhälle) . Om hon är i en grupp som inte har någon respekt för varandra och ge varandra dåliga råd, så det är bäst för en man att gå vidare eftersom hon sannolikt inte att förändras. En kvinna hennes grupp vänner är nästan alltid rätt. Hennes kommunikation centers skapar starka band inom sin lilla grupp. Om hennes grupp har låg självkänsla och bristande självaktning, kommer hon att förbise dessa kvaliteter så hon kan passa in och förhoppningsvis bli centrum.

Naturligtvis i vissa grupper blir centrum för uppmärksamheten är där du förlorar det mesta av din integritet. I sin strävan att vara omtyckt av sina vänner en flicka kommer ofta göra allt hon var uppfostrad att tycka illa om eller ser som felaktig. Varför? Om hennes vänner gör det så måste det vara OK. Kom ihåg att detta är en allmän översikt och gäller inte för alla kvinnor hela tiden. Men hennes sociala grupp är oerhört viktigt för en kvinna. Ett säkert, kommer säker kvinna större chans att hitta en grupp av vänner som hjälper henne att växa. En kvinna som är osäker kan man i allmänhet tycker motsatsen.

En man är mer ensam och är mer sannolikt att bryta sig loss från gruppen sinne än en kvinna. För en kvinna vars liv verkar vara på väg någon-stans ... se upp för dina vänner! Det kan vara dem som håller dig tillbaka från att leva livet på ett sätt som gör dig riktigt nöjd. Min rekommendation? Meditation och hypnos för att hitta ditt center och bygga upp ditt självförtroende och självkänsla från din kärna.