tisdag 20 april 2010

Män säger "jag älskar dig" Snabbare än kvinnor, studie visar


Stereotypen verkar vara fel när det kommer till kärlek och dating bland män och kvinnor. Enligt en färsk studie utförd av brittiska Stella Magazine och YouGov, män tar ett genomsnitt på endast sju månader att deklarera "Jag älskar dig" till en partner, medan kvinnor tar ett genomsnitt av åtta månader.

Även om resultaten motsäger populära åsikter om att män i allmänhet är mindre känsliga och emotionella medan kvinnor tenderar att nerverna på ärmarna, Oliver James, klinisk psykolog och författare till studien påpekar att dessa fynd inte berättar hela historien.

James säger att män är benägna att få "sopas bort" av någon och förälska oftare än kvinnor. Han säger, "detta beror på att kvinnor mogna tidigare än män och utvecklas att bli mer TUFF, realistiska och kontakten med sina känslor. Så när en man säger "jag älskar dig" det kan vara hans sätt att hantera en mycket komplex, svår känslor att han inte riktigt förstår, medan när en kvinna säger att det kan det bära en större tyngd. Den klassiska klyscha är att män använder älskar att få sex och kvinnor använder sex för att få kärlek. "

Studien fann också en skillnad i dating mönster bland singlar i olika åldrar. Endast en femtedel av unga singlar har gått Internet dating webbplatser medan nästan två tredjedelar av män och kvinnor över 55 har anslutit sig. Och framgångsrika? Den äldre åldersgruppen träffade mer online datum och hade mer varaktiga relationer. I över 55 år mötte upp med ett genomsnitt på åtta personer var, och hade förhållanden med ett genomsnitt på två vardera.

Den äldre åldersgruppen är också mer experimentell när det gäller dating, med en femtedel gå en matchmaking organisation och en av sju gå en singlar händelse. Nästan en fjärdedel har försökt speed dating.

Stella uppdrag YouGov att intervjua nästan 2.000 män och kvinnor i alla åldrar och med olika bakgrund som har varit på minst en dag under det senaste året.