torsdag 6 maj 2010

Tre steg till Avmystifiera Online Dating


Genom Jenna WORTHAM

Online dating är kanske inte så komplicerat som den sista säsongen av "Lost", men försöker dechiffrera de ledtrådar och signaler i en digital friare kan vara lika knepigt.

Som jag rapport i en artikel på lördag, har OkCupid, en dejtingsajt, varit att analysera de vanor och mönster för sina medlemmar att lista ut vad som fungerar och inte fungerar på sin plats.

Jag har dragit ihop några tips från bolagets team av statistiker och matematiker samt andra dating experter och författare att hjälpa till att ta del av mysteriet ut ur processen.

Steg ett: profil

Var kreativ. Om du saknar inspiration, ta några referenser från din Facebook-profil. Hänvisar du gillar visa "Arrested Development" i din profil är som att bära en Yankees keps till en bar - det hjälper leverera en intresserad läsare med några samtal foder.

Då är det din online-handtag. "Ta dig tid med ditt användarnamn och gör den unik, säger Diane Berry, en dating expert som skrivit böcker om ämnet. "Julie65 är tråkigt, Dancing Queen är det inte."

Välj din profilbild klokt. Visa upp dina bästa tillgångar kommer sannolikt att få fram de flesta svaren, men de kanske inte de du vill ha. OkCupid funnit att välja ett foto av dig själv med ett djur, på en resa eller göra en aktivitet var mer sannolikt att leda till en faktisk konversation.

Steg två: Meddelanden

Hoppa över standard hälsning. OkCupid fann att sparka igång en ursprungliga meddelandet med orden "hej", "hej" eller "hej" lett till lägre svara priser än ovanlig hälsningar, som "ohoj" eller "hej".

Undvik Internet slang. Det kan fungera över IM och i en hastigt skriven text meddelande, men förkortningar som "LOL" eller "O rly?" Minskas avsevärt sannolikheten för en reaktion, enligt OkCupid.

Gå lätt på komplimanger. Det kan verka som en no-brainer att lägga på charmen i ett första meddelande, men det kan slå tillbaka. På OkCupid, överdos av ord som "varmt" eller "vacker" eller "sexig" i ett första meddelande inte blända, avskräckt det.

För bättre resultat, prova en mer avslappnad inställning, säger Joel Simkhai, grundare av iPhone dating ansökan Grindr.

"När första kontakten ING någon, säga något som fångar deras uppmärksamhet, sade han. "Var kreativ och fundera referenser något i sin profil. En fråga är alltid ett bra sätt att avsluta en inledande strategi. En fråga gör det lättare för mottagaren att veta hur man reagerar. "

Steg tre: Datum

Plocka någonstans casual. Satsa på en glad timme eller ett kafé - inte ett spel eller en fyra-rätters middag. Om kemin inte finns där får du en lätt utgång.

Ärlighet varar längst, men inom rimliga gränser. Du kan fortfarande bekymrar dig över ett ex på Facebook och Twitter och orolig att dina bankmedel, men ett första datum är inte rätt plats för luft dessa farhågor. Skumma igenom din dag profil innan du möter och ta upp några intressanta punkter att ta upp om det finns ett uppehåll i prat.

Framför allt, säger Julie Spira, en online dating expert som skrev en bok i ämnet, inte tala om för din dag som du Googled dem, även om du troligen har.

Läsare, väger in nedan. Vad som har fungerat - och misslyckats - när det gäller att navigera i mörka världen av online dating?

Les Noirs am�ricains sont l'un des segments les plus dynamiques dans des rencontres en ligne