tisdag 15 juni 2010

Om du dejta och över 40, sedan ...


Dating är tänkt att vara en rolig aktivitet oavsett vad din ålder eller erfarenhet av det motsatta könet. Med detta sagt, här är några tips att tänka på om du antingen komma ut ur ett dåligt äktenskap och är i marknaden igen eller fortsätter som hittills tills nu.

Det finns inga hemliga recept för att göra din dag en träff finns dock grunderna som är samma även i dag som de var när våra far-och morföräldrar, kanske var omkring. När det gäller dating, de tre principer: 1) koppla av, 2) uppmärksamma och 3) vara sig själv. Vissa personer kan vara att sätta ribban för högt när det gäller att dejta.

Relax: Detta är av yttersta vikt. C'mon, det är inte så allvarligt. Det ska vara kul! Ta ett tips från "yngre" och en "bara chill." Titta inte på din dag som svaret på alla dina problem - din missförhållanden, brister, saker du inte fick som barn, saker du fick och vill fortsätta bli, eller alla andra rättigheter på din lista. Snarare njuta av din dag sällskap och titta på de erfarenheter som en möjlighet att göra en ny vän, eller att bli upplyst om ett ämne du visste så mycket om före. Eftersom det här skedet av spelet betyder det ingenting, och därför ingenting bör läsas in i upplevelsen. Period.

Var uppmärksam: Från första dagen på det som framkommer under de närmaste månaderna. Kom ihåg att även om du fortfarande "kylning," om du har fått förbi de första datumen är det dags att visa den andra personen du är uppriktig om att lära känna dem. Låt oss stanna här och tänker på denna fras (gå tillbaka och säga det högt om du behöver) ... nu fråga dig själv, du gjorde verkligen lära känna personen under dessa första dagar, eller var du med fokus på dina behov igen och vad du vill och förväntar sig? Det är här som många av oss får problem - i synnerhet kvinnor.

Undvik tunnel-vision: 1) hur mycket pengar han gör, 2) vilken bil han kör, 3) hur hon klär sig, och hålla ett öppet sinne om hans / hennes potential som en kompis (om det är vad du letar för) baserat på vad du lärt dig om honom / henne redan.

Denna öppenhet kan bespara dig från att slösa tid på återvändsgränd relationer, eftersom du hittar allt du behöver veta om personen helt enkelt genom att lyssna på dem och observera deras handlingar.

Var dig själv: Du har hört det här förut, men om du fortfarande befinner dig i egenskap konstigt på en dag, då du inte har varit att lyssna på denna varning. Tänk på att den andra personen är nervös för, det är naturligt. Möte en komplett främling (eller om en vän berättade för dig, en gång bort-komplett-främling) kan göra någon obekväm. Genom att vara avslappnad och i egenskap av naturliga, kan du hjälpa din dejt göra detsamma.

Nu när vi har fått principerna om dating ner, låt mig dela mitt husdjur Peeves.

Favorithatobjekt Nr 1: Killen som har att berätta alla sina personliga affärer i de fem första minuterna på träffa honom. Detta signalerar att han är otålig och vill att klippa till vad jaga han har i åtanke. Vanligtvis är denna man livrädd för att åldras ensam och vill inte slösa tid.

Vad göra? Undvika denna typ som pesten och kom ihåg detta: din 40-plus åldern inte hindrar att man måste ta din tid.

Favorithatobjekt nr 2: När en kille försöker imponera med alla de saker han säger att han äger. Men hur vet du att han talar sanning? Och dessutom, när du är över 40 har du förmodligen redan har saker och du är sannolikt nu söker "ämne."

Vad göra? Ta allt med en nypa salt, vara trevlig och när dagen avslutas, beroende på dina tarmar att berätta ditt nästa drag.

För att vara rättfram, dating är ett sätt att söka marknadsplatsen för någon som är kompatibel med dina värderingar, gillar och ogillar. Saker som vem som betalar för middag, oavsett om du träffar honom på restaurangen eller få plockas upp, eller som kallar vem först, är i grunden barnens saker.

Gör vad du känner dig bekväm med och inte låta konvention (eller dina vänner) regeln. Om det känns rätt det förmodligen är, och om det inte känns rätt, följ din intuition, som vid 40-plus bör inget nytt.