söndag 13 juni 2010

Daters utan gränser


Det finns mer än 8 miljoner människor i staden New York. De flesta är antingen för ung, för gammal, för gifta eller alltför fängslade hittills. De återstående 17 har konstiga hobbies, läskiga hygien och dåliga seder.

Plus att du redan har legat med dem.

Dags att se bortom stadsdelar. Och nej, vi talar inte New Jersey. Fler och fler New York söker efter kärleken om Europeiska dating webbplatser, som lever ut sagolik fantasier om internationell romantik.

"Franska män verkligen behandla dig som en dam, säger Lillian, en 42-årig Manhattan kopia redaktör som registrerat sig för Meetic.com, Europas största dejtingsajt. "De viner dig, de äter dig, de få dig att känna att du är den enda på jorden."

Lillian beskriver de män hon mötte på USA-baserade dejtingsajter som "sleaze", och den verkliga dating scenen i New York som "obefintlig".

"Jag går här ute - och ingenting, säger hon.

Men på Meetic, Skypes hon med en parisisk man från platsen i en timme varje dag. Denna månad de missade anslutningar - hon flög till Frankrike på semester samma dag som han flög till NYC för företag - ännu Lillian lyckats rada upp två datum med en annan fransman Meetic medlem samtidigt i Paris.

"Jag pratade med killarna i Italien, Frankrike och Sverige på en gång, säger hon skryter.

Susan, en 22-årig Grad student, även kämpat med dating lokalt, så hon ökat sin eHarmony parametrar.

"Vad är oddsen att den perfekta personen är inom en 25 kilometers radie från ditt hem?" Frågar hon.

Det visade sig att hennes blivande man bodde 3.400 miles bort i en liten by med befolkningen i 60. eHarmony matchade henne med Peter, en 30-årig slovakisk bor i England. Efter månader av Webcam chattar, hoppade Susan dammen för ett ansikte mot ansikte.

"Jag var riktigt, riktigt nervös på planet, minns hon. "Jag gör inte den här sortens saker! Men han var det speciellt. "

Peter föreslog för några månader senare i en romantisk engelsk trädgård. De gifte sig i juni i närheten av en sjö i Aurora, NY, och han är sedan flyttade hit.

Även "Real Housewives of New York City" verkligheten stjärna Alex McCord och Simon van Kempen tillgodoses genom Matchmaker.com samtidigt som de bor i olika världsdelar.

"Jag hade redan daterad flesta killar jag kände och ville dag i New York, säger Alex.

Simon, tiden grundades i Sydney och postat en profil på den australiska delen av webbplatsen. På en lärka, ändrade han sin plats till New York under en arbetsresa till staden.

"Jag var ute efter att hitta en New York kvinna och flytta hit, säger han insisterar.

Ändå rådde internationella kärlek och de knöt knut på 2000.

"Räkna med det när du minst anar det, säger de. Unisont.

Mark Brooks, redaktör för OnlinePersonalsWatch.com, säger internationella romantik är en växande trend, på grund av singlar ökande pickiness om potentiella makar.

"Ju längre inköpslista, den längre bort du ska lägga din netto, säger han råd.

En enda New Yorker fyra år sedan flög han till Prag för en europeisk online dating konferens där han mötte - och föll för - en tjeckisk kvinna. De gifte sig i april förra året och nu bor på Malta med två döttrar.

Det är inte bara New York som söker utomlands för kärlek. Sarah Shaw, 45, beskriver dating scenen i LA som "en mardröm", så en fransk kompis gjorde henne registrera sig hos Meetic, där hon snubblade över Pierre Dubois, en vacker fransk målare. De hamnade i en stormvind "fantasy" romance och gifte sig kort därefter. Pierre flyttade till Kalifornien och nu har identiska tvilling flickor.

Sarah poäng europeiska män med att vara öppnare och mindre hotade av kvinnliga framgång än amerikanska män. Plus finns det där utländsk brytning.

"Man måste vara beredd att titta under varje sten, säger hon. "I varje land."

The Hidden Forbindelse mellem Silicon bryster og USA's �konomi