söndag 18 juli 2010

Liten ligger på Online Dating Site Profiler


Av Ellen McCarthy

När han skrev att han var 6 meter lång, vad han egentligen menade var 5-mul-10 - ge eller ta en tum. Hon sa att hon vägde 125 pounds, och hon antagligen gjorde, men det var i gymnasiet. Och naturligtvis att "försäljningschef" visade sig vara en telefonförsäljare.

Det kommer inte att överraska alla som försökte online dating för att lära sig att åtta av 10 personer ligger någonstans i sina profiler, enligt en rad undersökningar som finansieras delvis av National Science Foundation.

Och det inte förvåna Jeffrey T. Hancock, en kommunikation professor vid Cornell University som lett forskning under de senaste åren och förklaras resultaten i en NSF webcast tidigare denna månad. Påhitt "har kört mänskligt beteende i årtusenden," Hancock säger i en telefonintervju. "Det är nya flaskor, på ett sätt, men mycket gammalt vin."

Medlemmar i online dating webbplatser punkt rutinmässigt potential för bedrägeri som den största nackdelen av sådana tjänster. När de inte kan läsa icke-verbala signaler Hancock säger, "folk tror automatiskt andra människor ljuger." (I själva verket, tillägger han, flera studier har visat att telefonen är det rikaste mediet för lögner: "Åh, ja, Jag är på väg ", säger du, har ännu inte lämnat huset.)

För att ta reda på hur mycket som ligger som händer i cyber-dating världen, Hancock och hans kollega, Catalina Toma, rekryterade hundratals aktiva online Daters i New York City, hämtade sina befintliga profiler och jämförde dessa med kontrollerbara uppgifter de hade samlats på deltagarna genom att mäta höjder och vikter, se upp ålder och register inkomst.

Forskarna fann att även om lögner var omfattande, var de i allmänhet mycket liten - fudging höjd av en tum eller två, subtraktion av 10 pounds från taxan. Jättestor bedrägerier om saker som civilstånd var sällsynta.

Men Hancock säger, "när det kom till kön, det var nästan deprimerande. Det är precis den typ av saker som du vill förutsäga från evolutionär psykologi. Män tenderar att vara intresserade av organ och det är vad kvinnor ljugit om, och kvinnor tenderar att vara intresserade av status indikatorer och en stor del av utvecklingen, var höjd en god indikator - och visst män ljög på exakt det sättet. "

Hancock hade också deltagarna takt riktigheten i olika delar av sina egna profiler och fann att de flesta visste exakt var de spelar snabbt och lös med fakta. Men han inte betraktar sådana falskheter som skadliga - i själva verket, säger han, att han "inte helt säker på att eliminera alla bedrägeri är nödvändigtvis en bra sak."

"Somliga kallar liggande ett socialt smörjmedel," Hancock förklarar. "Låt oss säga att du är kort och många kvinnor ignorera dig. Du kola lite på det och när du faktiskt möta personen, hoppas du du är tillräckligt intressant för att de ska bortse från den. "

I en annan studie, Hancock och hans kollegor jämfört online dating profil bilder med snapshots fattas i deras labb för att se hur sanningsenligt Daters presenterade sig visuellt. I genomsnitt används kvinnor bilder som var 17 månader gammal (läs: när de var 17 månader yngre), medan den typiska mannen postat bilder som var sju månader gammal. Hancock fann också att kvinnor var mer benägna att använda professionella bilder som ofta hade en del fint "klä upp".

I en tredje studie undersökte de texten i dating profiler för mönster bland dem som ljög mest. Så som sker i verbal kommunikation används vanliga lögnare orden "jag" och "mig" mer sällan än vanligt, undermedvetet avstånd från tillverkning.

Hancock menar att som online dating webbplatser är invävda i sociala nätverk - där människor är kopplade till ett nätverk av riktiga referenser - fall av överdrift att minska. Men även då, säger han, människor fortfarande kan utgöra en version av sina bästa jag, även om det är inte riktigt som de är idag. (De har faktiskt inte sluta röka, säger eller förlorade den senaste fem pounds, men det är definitivt kommer att hända.)

"Vi måste säga vad vi är på denna statiska, tunn skiva av information, säger han. "Men vi är dynamiska, föränderliga varelser."

M� V?k Matter?