söndag 5 september 2010

Dating är ett privilegium inte en rättighet


Låt mig börja med att säga att jag talar om både kvinnor och män här. Du kan kalla det mitt lilla ansvarsfriskrivning om du vill, men jag verkligen tror att detta är en princip som gäller för båda könen. Inte för att jag är perfekt (tro mig jag kommer att bli den första att namnge alla mina brister om du frågar mig), men jag personligen anser ganska speciell när en kille jag vill hittills mig. Så i gengäld vill jag försöka visa att så gott jag kan.

När du först träffar någon är de i allmänhet ganska söt och försöka imponera på dig, som i allmänhet fortsätter åtminstone vid första datumen. Men ibland stannar här trevlig sak och ersätts med personens ovilja att erkänna att de gillar dig. Detta sker vanligtvis på att personen blir bekväm med tanken att du gillar dem som sedan utvecklar en kaxig attityd. Ni känner till hela idén att du gillar dem så de kan göra något fel.

Tja, här är en nyhet blixt för människor som gör detta. När en person tycker om dig och beslutar de vill dag du kan de sluta när som helst. Dejting, oavsett vilken nivå det är på (allvarlig eller inte menar allvar ännu) tar arbete. Bara för att du räknat ut att den andra personen vill att du betyder inte att du inte behöver försöka längre. Om du vill att personen ska fortsätta att som du, måste du fortsätta att göra de saker som gjorde dem som du i första hand.

Nu talar jag inte om att köpa dem massor av saker eller vara i någons minsta vink. Ingen säger att du har att gå sönder eller dyrkar marken en person går på för att visa du vill ha dem. Jag är också talar inte om retas och skämtar. Det är helt bra att razz den person du som en liten, det är roligt och faktiskt kan förspel. Precis så länge du kommer ihåg att det finns en linje mellan att dra i flätor av flickan som du gillar och knuffande hennes ansikte i sanden på lekplatsen. Har aldrig över den.

Vad jag talar om här är de små sakerna. Som när de säger något fint till dig eller flirta med dig slumpmässigt mitt på dagen. Normalt skulle flirta tillbaka, men nu behöver du inte längre känner dig manad att göra det. Klart det inte verkar nödvändigt eftersom du redan vet att de gillar dig tillbaka. Så du det lugnt och inte uppträder entusiastiska över vad de säger till dig. Tänk bara på hur en 16-årig pojke agerar när hans vänner få veta att han är piskad. Jag tror du får idén här.

Summan av kardemumman är att man aldrig ska ta det för givet när en person som gillar dig och / eller vill datum som du. Det spelar ingen roll hur fantastisk du tror att du är, ingen har att vilja dag du. Snarare väljer någon till dag du och de kan välja att inte lika lätt.