lördag 25 juni 2011

Mind Your Words


Letar du efter kärleken på nätet och trodde att du skulle komma undan med stavfel? Då skulle du bättre ihåg din handstil. En forskning som utförts av Queensland University of Technology, Australien, säger att stavfel, fel grammatik och användning av för många utropstecken kan vara en viktig skjutas upp för vissa.

Om din handstil inte är imponerande nog, ställs du inför hotet om lätt avfärdas av dem som söker en potentiell partner.

Fråga 20-årige studerar design Samaira Singhal, som säger att hon bedömer det datum-värdigheten hos en kille när du chattar inom de första minuterna. "Om han går på Messina upp sin grammatik, eller använder fel stavningar, jag vet att han inte dejtar material. Stavfel är förlåtlig till viss del men inte Messina upp ditt språk. "Stylist Dolly Gupta alltför hatar samtala på nätet med någon som har en patetisk skrivsätt.

"Det är den allra första parametern att bedöma en person. Det är inte som om du har att visa din glans, men vissa grundläggande etikett är ett måste. Om en kille inte kan stava ord rätt, eller går på att skriva med versaler, jag vet att han kommer att tråka ut mig efter ett tag. "Människor också bedöms på online-namn som de använder. Namn som "rockstjärna", "käck kille" och "ensamvarg dude" kan vara en besvikelse också. "Jag skulle hellre satsa på ett" Vikram Ahuja "än chatta med en" het hunk ". Jag kan inte ta sådana människor på allvar ", säger Guha. Psykiatrikern Samir Parikh har en annorlunda syn på ämnet, dock. "Det är orättvist att döma någon på grund på sina språkkunskaper. Kommunikation går bortom grammatik. Folk ger för stor vikt vid deras online liv och förväntar sig detsamma av andra. "

Finslipa dina Net-etikett

1. Välj dina ord noga. Undvik att använda fraser som "hej baby", "hej älskling" eller "hej älskling" om du vill att flickan att blockera dig för evigt.

2. Slangs är en strikt no-no när dating online, såvida du vill vara taggad som en oförskämd, ouppfostrad person.

3. Försök att vara exakt och undvika från att upprepa ord. Repetitioner bar personen.

4. Medan du chattar med någon för första gången, fråga inte för mycket personliga frågor.

5. Förvara inte att skicka roliga mail eller sociala meddelanden till någon som du är dating. Det kan vara bra för dig, men inte för alla.

6. Att använda stora bokstäver är som att skrika i någons öra. Undvik det.

Dating nach der Scheidung und andere Lessons Learned