onsdag 13 juli 2011

Älska mig, älska min födelse för


Patrick Ferrin och hans fru Sue, har varit gifta i 30 år och de är stolta över det. Deras framgång, Pat sa, är lika delar självförsörjande (de delvis byggt sina egna hem), kunniga (de äger flera företag) och lycka ("Vi njuter ekonomisk framgång", sa han).

Men han tillägger en annan variabel att han också tror har hjälpt paret "Håll ut" för tre decennier. Pat och Sue, St Paul, är både första nyfödda.

Chai T. Lo har en annan historia. Den äldsta av åtta barn, gifte hon den yngste av 10. Så, hur det går? "Vi kompletterar varandra", säger Chai, från Minneapolis, "eller så tror jag!"

Som om listan över kvaliteter inte var skrämmande nog i valet av ditt livs kärlek (eller åtminstone avancera till en andra datum), kan du be nu detta när match.dot.com-ming eller möta upp för en kopp kaffe : Så, var är du i din familj födelse beställning?

Kalla det vetenskap, konst eller hooey, men har inte de flesta av oss undrade om livet skulle ha varit annorlunda hade vi gjorde en annan plats på familjen näringskedjan? Onlies fundera över hur livet skulle ha varit som med syskon. Första Nyfödda, ofta knuten som den mest skyldig, kanske avundas den yngsta, som verkar mycket friare i föräldrarnas grepp. Mittbiten, allmänt känd som familjens fredsbevarare, kanske gillar att låta någon annan förhandla för en stund.

På senare tid har forskare börjat poserar en annan intressant fråga: Har var vi sjunkande födelsetalen att ha någon effekt på någon som vi kan bäst förälska? Läs mer