torsdag 7 juli 2011

Dating på jobbet?


Det är en vanlig företeelse: medarbetare som också datumet.

Men är dessa relationer obetänksamma? Det beror på vem du pratar med.

Valley dejting coach, Joann Cohen, har mer än 20 års tidigare erfarenhet av mänskliga relationer och hon säger att dejta på arbetsplatsen är ett tveeggat svärd - en som bör undvikas om möjligt.

Men om du är handlöst för någon på arbetsplatsen och du absolut inte kan tänka dig att inte dejta dem, Cohen försäkrar, "Det finns hopp", och erbjuder dessa tips:

Innan dejta en medarbetare

Kontrollera dina anställda handbok. Vissa företag har en policy som förbjuder dating relationer på arbetet. Andra tillåter kamrater hittills, men förbjuder chef / underordnad relationerna, så läs det finstilta. Om de inte specifikt upp interoffice dating, läste ditt företags sexuella trakasserier politik. Glöm inte att det finns skrivna och oskrivna förväntningar i varje företag. Gör allt för att du hanterar dig själv på rätt sätt.

Kom ihåg: Ingen är nej. Innan frågar en medarbetare på ett datum, anser chansen att svaret kan bli nej. Om så är fallet, vara artig, säg åt dem att låta dig veta om de ändra sig och inte fortsätta att driva den andra personen, som kan betraktas som sexuella trakasserier.

Medan dejta en medarbetare

Kommunicera. Snacka om varandras förväntningar. Ställ spelregler. Detta kommer att hjälpa att avgöra hur ni båda bör ta upp och hantera eventuella problem eller frågor som kan uppstå på kontoret angående din relation.

Var diskret. Även om du tror att du är kär och vill att alla ska veta det, inte innebär andra. Överens om att berätta för någon förrän du är i en etablerad, engagerad relation.

Vara professionell. Undvik handdatorer, flirtig e-post eller samtal, och även lunch på jobbet. En bra tumregel är att se till att du känner dig bekväm med att ha allt du gör på framsidan av en tidning.

Fokus på arbetet. Mänskliga resurser och din chef kommer att se till att din relation inte påverkar ditt arbete. Så nu är den bästa tiden att arbeta hårt och fokus. Du vill inte ge dem en anledning att låta dig gå.

Punkter att komma ihåg

ALDRIG dejta någon som direkt rapporterar till dig. Det kommer att göra människor ifrågasätter ditt omdöme, och kommer att orsaka andra att anklaga dig för favorisering.

Office storleken har betydelse. Det är mer lämpligt, förväntade och accepterade för människor hittills i större kontor, snarare än mindre organisationer kontor.

Människor kan vara olika på jobbet. Innan du frågar dem, prata med dem mer ingående i en avslappnad miljö och lära känna dem. Se till att det är någon du skulle verkligen vilja gå ut med.

Vara mogna. Om du når en punkt av stabilitet i ditt förhållande, det är okej att låta folk veta. Prata med din chef först, dock försäkra honom / henne att det inte kommer att påverka ditt jobb.

Låt inte fungerar stör din relation. Håll arbete och ditt privatliv som separata som möjligt. Detta eliminerar eventuella kolliderar de två, och lämnar dig med en frisk, fungerande relation.

Varför Online Dating misslyckas