tisdag 5 juli 2011

Weed Dating


Tunbridge - Ben Wolfe var lite nervös, medgav han, när han stod och väntade i söndags eftermiddag på Tunbridge Hill Farm för starten av det inledande singlar händelse värd nordöstra Organic Farming Association of Vermont

Den 35-årige North Tunbridge bosatt var lugnade dock av det faktum att "sålla dating" händelsen handlade om mer än bara singlar kontrollera varandra.

I denna Vermont födda snurra på speed dating, skulle träffas deltagarna i par för tidsinställda perioder på sju minuter innan man går vidare till nästa parning. Dock skulle dessa korta möten sker inte över en tabell i en mörk bar eller restaurang, speed dating vanligtvis gör, men istället över en rad av purjolök, som de skulle rensa när de pratade.

"Det skulle vara riktigt snyggt att träffa en kvinna här," Wolfe sagt. "Men jag är inte pressa mig själv. Jag bara tänker att du får träffa människor samtidigt som du hjälper till en lokal gård, rensa ogräs. Det säger något om personer som de skulle vilja göra något sånt här. Det är inte som en film. Det är mer interaktivt. "

Den "speed dating möter beskära pöbel" Tanken var en skapelse av Jean och Wendy Palthey, som har odlats i Tunbridge i 18 år.

"Vi har här en ung kille som jobbar för oss", Jean Palthey förklarade: "och han är singel och bor i Chelsea, och vi skämtar om att det inte finns många unga, ensamstående runt här, så vi kom upp med denna idé. "

Tyvärr var deras anställda som har problem med bilen den dagen den inledande händelsen och kunde inte göra det.

De nio deltagare som gjorde det - och betalade $ 10 (eller $ 15 för icke-NOFA-VT-medlemmar) om förmånen att träffa och ogräsrensning - trekked från så långt bort som västerländska Massachusetts och från olika städer i Vermont, inklusive Brattleboro och Orwell . De varierade i ålder från 20-årsåldern till 50. Varje ogräsrensare bar en namnbricka med bara sitt förnamn och namnet på sin favorit frukt eller grönsak, som blev deras ogräs-dating efternamn.

Den NOFA-VT personal kom in i anden också. När de pådrivna gruppen fram till fältet, förklarade händelsen medarrangörer Sarah "Kale" Heusner och Jean "Husk Cherry" Hamilton sina bredare mål för händelsen, som de räknar rullar ut i år till andra villiga gårdar i hela staten.

"Det är fantastiskt att se den spänning och stöd för maten rörelse här," Heusner sagt. "Även små möten här. Vi gör samhället starkare, även om ingen kärlek matcher görs. "

Ogräsrensning och anslutning

Efter en runda av introduktioner och en snabb ogräsrensning handledning från jordbrukaren, upprepade Heusner till deltagarna: "Det handlar inte bara om kärlek och dejting är det också om att vänner och gemenskap."

Förutom rader av feta lök och ett fält av majs som rasslade i lätt vind, fick gruppen ner till verksamhet ogräsrensning och anslutning.

Som drog ogräs staplade upp mellan purjolök flöt fragment av samtal upp från huvuden böjda sällskapligt nära varandra. De sträckte sig från standard - "Var har du växa upp? Gå till skolan? Vad gör du för en levande "-? Till diskussioner om trädgårdsskötsel och jordbruk, utbilda barn om var maten kommer ifrån, energipolitik och byteshandel som en bättre ekonomisk modell för världen.

Vid sju-eller-så-minuters mellanrum, ringde en liten get klocka, och alla reste sig upp, skakade leriga händer och flyttade en ro över till en ny ogräsrensning följeslagare.

Ogräsrensning var inte ny för någon i gruppen, men stilar skilde, vissa knäböjde medan andra böjd, några var barfota och andra i tungt arbete stövlar. Några deltagare sa att de göra åtminstone en del av sin inkomst från jordbruket. Det fanns också en ingenjör, en lärare, en konstnär och en radio-show värd.

Caitlin Wolf Henzler, 22, förklarade för en av hennes ogräsrensning partners som hon arbetade som lärling bonde i Chesterfield, Massachusetts "Jag såg e-post om detta och tyckte att det var den bästa idén någonsin", sade hon. "Jag har varit ogräsrensning för den gångna månaden och hälften, så du kanske undrar varför jag vill tillbringa ledig tid ogräsrensning. Men jag tänkte, "Varför inte?"

Som om efterbehandling tanken med sin nästa ogräsrensning partner, Wolf Henzler utarbetats, "Jag gillar att sålla med människor. Människor har alltid något att dela. "

Wolf Henzler, som hade väg-löst till Vermont med en vän, Tracy Husson, 23, i Northampton, Massachusetts, USA, hade hört om händelsen via NOFA-VT e-postlista. "Jag söker en mycket specifik sak (i ​​en partner), och jordbrukarna är där jag tror att jag kommer att upptäcka att," Wolf Henzler sagt. "Det finns massor av unga jordbrukare där ute, men bönderna inte får ut så ofta, de är på gården."

Weed dejting vädjade till Wolf Henzler av en annan anledning, sade hon: "Det är viktigt att göra något när ni träffas."

Josh Schlossberg, 31, av East Montpelier, som ogräsrensning med Wolf Henzler den rundan gick. "Det är bättre att träffa människor över gemensamma intressen och fysiskt göra något", sa han. "Jag har gjort online dating, men detta är första gången jag har gjort något liknande där man möter flera personer. Speed ​​dating är alltför uppenbara. Detta är praktiskt. "

Den slutliga get klockan pinglade, och den första någonsin (i den mån någon visste) ogräs-dating evenemanget var över. "Inte än!" Protesterade Schlossberg, tittar ner raden av purjolök han hade ogräsrensning. "Det finns fortfarande mer att göra."

Weed Notes

Leran-täckt grupp följde lantbrukaren Jean Palthey runt fälten för en snabb rundtur i tunnland i grönsaksproduktionen innan alla på väg till ladan för några lätta förfriskningar, med saltgurka och salsa Palthey hade gjort från sin produktion.

Nästa steg, Heusner förklarade, var att fylla i ett "ogräs note" till någon du skulle vara intresserad av att prata med mer. Den NOFA-VT-personal skulle då sortera noteringar och leverera dem till den avsedda mottagaren på ett svar om känslan var ömsesidig. "Ungefär som elementära skolan hjärtans" Heusner skämtade.

Alla frästa om att äta och dricka och fortsätter sitt samtal. Rummet tyst tafatt när ett par, hoppa över ogräs post alternativet, hoppade direkt till utbyte av telefonnummer.

De flesta var överens om att, även om gruppen var lite mindre än optimalt hade det varit värt besväret. Val McGettigan, 42, av Westminster hoppades att ta idén hem till Windham County, där hon är inblandad i en lokal hållbar-food-grupp som kallas Great Falls Food Hub. En annan deltagare, Elizabeth Frank, 50, erbjöd sig att vara värd för ett ogräs-dating session på hennes Eagles Flight Farm i Orwell.

"Jag visste inte vad som väntar", säger Carl Etnier, 47, av East Montpelier. "Men jag hade kul att komma ut på ett fält, få våra händer i smutsen, att bygga en kultur kring jordbruk. Jag ska bygga mitt liv kring förutsättningen att vi inte kan hålla beroende på en global livsmedelsförsörjning, så jag letar efter en partner som är villig att arbeta med mig i smutsen för att odla mat för oss själva och andra. "

"Jag gjorde speed dating en gång," Etnier fortsatte. "Det var högt i ett dåligt upplyst bar i Burlington, även om det var ganska kul. Du får fem minuter med varje kvinna och sedan gå vidare och skrek över musiken. Jag gjorde slut förbigående dejta en kvinna. Men detta var bättre. Det är något att njuta bara för dess egen skull. "

Dating With Science On Your Side