torsdag 13 oktober 2011

Den Dating Game


OBS berättigade ungkarlar: Sabina Ptacin skulle vilja träffa dig. Hon är ägare till två framgångsrika företag och är energisk och sällskaplig.

Hon ser lite ut som skådespelerskan Kate Winslet, med gröna ögon och sandiga blonda hår. Det finns bara ett problem: Hon tillbringar så mycket tid att arbeta, bryter hon fler datum än hon håller. "Jag tänker inte gifta sig med någon av mina jobb", medger Ptacin, som dock ofta sätter i 100-timmars workweeks.

Loretta Talbot, en senior projektledare på Wyeth (Wye - nyheter - personer), den farmaceutiska jätten, vill ha en relation också. Hon har en livslust och tycker om fotografering och segling. Men det är inte en säker sak som en man kommer att kräva en andra dag när han får veta hur mycket fastigheter hon äger.

Att hitta sin själsfrände är aldrig lätt. Men för kvinnor som driver inflytelserika karriärer - kvinnor gillar Ptacin, Talbot, även justitierådet Sonia Sotomayor - loppet av sann kärlek kan vara särskilt svårt. Det är inte bara en fråga om att försöka hitta tid att datum när du arbetar dygnet runt. Kvinnor möter betydligt mer komplex hinder. Till skillnad från sina manliga motsvarigheter, som i allmänhet blir mer önskvärt i romantik arenan som de uppnår högre karriär status, är kraftfulla kvinnor hämmas ofta av deras framgång.

Och föråldrade sociala sedvänjorna dikterar fortfarande att oavsett hur befalla en kvinna är på jobbet, hon borde låta henne datum välja vinet i ett svagt upplyst restaurang.

"Framgångsrika människor ses som mycket önskvärt för kvinnor, men framgångsrika kvinnor ses som verkligen skrämmande av män", säger Patricia Cook, som driver en butik fast verkställande rekrytering och har arbetat med hundratals ledande män chefer och kvinnor. "En man måste vara säker och trygg i sig själv för att vara med en kvinna som tjänar mer än han gör."