fredag 28 september 2012

Varför är det så svårt att Betyg?


Av Denise Ryan, Vancouver Sun

Kvinnorna på baksidan bord flaskhalsen bar på Granville Street är ett kluster av långa lockar, funky tillbehör, en blandning av garvade och rättvis, naturligt atletisk organ och diskret dabbed läppglans. Samtalet om det är omöjligt att finna människan kärlek i Lotus Land rikoschetter mellan vild skratt och tankeväckande reflektion tills bordet går tyst och motivet till slut sjunker, som en sten kastas i en hopplöst mörkt önskebrunn.

"Detta är inte en lättsam fråga", säger Jodi Derkson. "Det finns ett allvarligt problem här."

Det är Vancouver, kvinnorna förklarar, i konversation stenografi som talar volymer om stadens allmänt upplevda brister för raka daters. (Samkönade dejting i Vancouver har sin egen uppsättning av möjligheter och utmaningar som motiverar en helt annan artikel.)

För många singlar är språngbrädor till kärlekens avlägsen strand trasig eller saknas - de uppskattande eller inbjudande leenden, slog tillfälliga samtal upp i gathörnen, i barer, restauranger, laguppställningar livsmedelsbutiker och online dating erbjuder bara en liten pool av förvirrade och förvirrande möjligheter .

"Jag vet inte vad problemet är här", säger Jody Radu. Vid 46 är Radu lång och graciös med en söt leende och en sexig rock-chic stil. Radu har varit gift en gång, har inga barn, och en karriär i nöjesbranschen som ger henne dagligen i kontakt med några av musikens största artister. Hon är nöjd med sitt liv. Inte avtrubbad, inga hårda kanter, ingen uppenbar bagage. Men när det kommer till en verklig, tillfredsställande relation - älskare, pojkvän, partner - det finns en lucka.

Det är underligt.

"Jag ska prata med någon, jag har varit på nätet, försökte alla webbplatser, gör jag utsläppsrätter också. Jag har lockas till människor som inte passade min "typ": kanske någon är inte bra på telefonen, kanske de är inte bra på e-post, kanske var det bara inte ett bra foto. Kanske kemin kommer att vara där personligen. "

För alla hennes ansträngningar på nätet, har det skett en noll kompatibilitet resultat. För en lärka en natt, skrev hon en personlig annons på Craigslist. Nästa morgon hade hon dussintals svar. Hon följde upp med e-kontakt. De flesta av killarna ville ha henne foto innan du går vidare. När de såg det, började deras bilder kommer in Radu skakar på huvudet. "Killarna var vanföreställningar. En out-of-form 60-åring? Nej tack. "

Under de senaste månaderna, sedan Vancouver tidningen körde den första namnen endast artikeln "Do Vancouver Män Suck?" ("Ja" var det enda svar som kunde läsa mellan raderna) har frågan hängde över Vancouver dating scenen som en pall. Redan innan artikeln sprang, var kvinnor, ja, tjafsa. "Mina vänner och jag talar om detta hela tiden", säger Radu. För att undvika missförstånd, säger hon, "Jag tror inte Vancouver män suger. De kunde klä lite bättre, dock. "

Så, varför är det så svårt att träffa någon i Vancouver? Är det geografi? Är det en del av stadens identitet som dating scenen är så knepigt att förhandla som sitt landskap, dividerat med vattendrag och förbjudande berg?

Är det hur staden sprids ut och stänger tidigt, dess invånare mer sannolikt att stiga i gryningen för att pundet upp North Shore bergen på sina cyklar innan arbetet än ligger i och rulla över för lite god morgon sex?

Är det våra etniska enklaver som skiljer oss?

Är det årstidsbunden depression, en kollektiv låg libido?

"Det finns en brist på sexualitet i Vancouver", säger Derkson, rakt på sak. Derkson är nätt, solbränd, tonas, med ett ljust leende: hennes naglar är klar, är hennes hår tjockt och full. Hon ser ut som hon har en personlig groomer på samtal.

Vid 47 har Derkson inga barn, och har aldrig varit gift - inte heller hon desperat att få hitched. Hon skulle vara nöjd med bara lite mer värme och sensualitet. Lite svar. "Ingen ler mot dig på gatan här! Människor är kallt. "

Samtidigt lever i Florida för några år sedan var hon vända män bort.

"Jag tror det latinska kulturen i Florida verkligen hjälper, folk är varm, män leende på dig på gatan. De tittar på dig. Män här, de inte ens vända huvudet för att titta på dig. "

Tillbaka i Vancouver, önskar hon bara att när hon ler mot någon på gatan, skulle de ler tillbaka.

Rachel Fox, en 34-årig författare, säger hon erfarenheter av att möta män i andra städer, som New York, där hon brukade bo, är otroligt annorlunda än i Vancouver: "Poolen är mycket större där. Jag dejtade varje kväll. "

Fox har en förtjusande, flicka-next-door vibe: Zooey Deschanel med en hälsosam skopa respektlös jänta. "Folk här hämmas", säger hon. "Vi är ghettoized, inte blandas vi inte och landskapet bidrar inte till samhället."

Sara Stocksand, 38 år och singel i några år, är inte rädd för att säga att hon vill ha hela paketet, inklusive äktenskap och barn.

Hon finner det också lättare att koppla utanför Vancouver: hon träffade sin senaste kärlek intresse på ett bröllop i Frankrike.

Även om hon arbetar vid flaskhals och kommer i kontakt med ett stort antal män, finner hon de flesta hennes ålder är gifta.

Med en historia av engagerade monogama relationer, finner hon Vancouver dejta kultur utmanande jämfört med andra städer, som New York, där hon har haft mer framgång.

Killar har svårt, för

Ron Lee, 36, en marknadsförare som drev en dejting coaching tjänst i många år i Vancouver, håller med om att det är tufft att göra en anslutning i denna stad.

"Vancouver är den svåraste staden hittills i Nordamerika. Vi har inga dejta kulturen här. I Edmonton, Toronto, Calgary det finns en mycket större chans att folk kommer ut bara för att träffa dig för en kaffe, bara för den sociala aspekten. Eftersom Vancouver inte har den dejting mekanism är det besvärligt för folk att fråga ut varandra. "

Många av de män han arbetat med att hitta Vancouver kvinnor vara skrämmande.

Sebastien Lessard, 37, som kom till Vancouver från Quebec City för sju år sedan, kan intyga att hotelser faktor. "Detta är typiskt för en kvinnas online profil: Här är en bild på mig på toppen av ett berg, här är en av mig vinna en utmärkelse, här är jag i Las Vegas. Det är som, wow, inte du någonsin sitta på en uteplats och ta en öl eller umgås och laga en måltid? Jag är inte ens kommer att kontakta dig för att jag är alltför vanliga. "

Lessard kan se sig själv som vanligt, men han har en stor dejting CV: En stabil karriär som tillåter honom att arbeta hemifrån, en funky avslappnad stil, är öppen för att ha barn och om du har barn, det är okej också. Han daterad fem år yngre än sin ålder, och upp till 15 år äldre. Kasta i den franska accenten och snett humor, och Lessard bara kan vara det totala paketet. Men han blir frustrerad ibland.

"Vissa kvinnor här har en riktigt orealistisk vision av vad en man är tänkt att vara. De inte accepterar att män är vad de är, kvinnorna har bränt ett par gånger, de har läst alla artiklar, de har en checklista: uh oh, han inte raka i tre dagar. Det betyder något. De tror att deras egna slutsatser om vad en bra kille och vad som inte relationen material är,. Några konstiga kriterier "

Kevin Quinlan, vars jobb som direktör för politik och kommunikation för borgmästare Gregor Robertson håller honom på samtal, även när han är på en dag, säger att han inte köper in idén att Vancouver är problemet.

"Vancouver är en otroligt mångsidig plats. Generaliseringar skymma det faktum att det finns så många människor med olika intressen. Jag tror inte att det är rättvist eller korrekt att skylla staden. Om någon vänder ner dig, bara inte ta det personligt. Det är inte realistiskt att förvänta sig omedelbar tillfredsställelse som leder till livslång uppfyllandet av alla du möter. "

Han är också helt bekväm dejting i alla etniciteter.

Quinlan, som nyligen hittat en flickvän, har några quirks, som reciterade texten till 90-talet gangsta rap låtar, men han inte lägga ut allt där på en första dejt.

Han har en dapper nörd-chic stil: kostymer och chunky glasögon, men det var inte alltid så. "Jag hade år slarviga misskött utseende. Jag är ett levande bevis att människor kan förändras. "

Shauna Miller, 37, en sjuksköterska, tar en paus från dating för att göra en del självrannsakan om vad hon vill. Hon gör inte skylla staden för att inte göra en anslutning. "Jag skulle vilja vara i en relation", säger hon. Miller är lite blyg och inte gillar att tillvägagångssätt människor, men hon är helt övertygad om online-universum, och det är inte ovanligt för henne att ha flera datum i veckan, när hon är på humör.

"Jag tror möta och dejting är bara en svår sak. Att skylla staden är ett enkelt sätt att sätta ansvaret på något annat. Det är ett enklare sätt att ta avslag. "

Vad gör vi för fel?

Sue Seminew, en professionell high-end matchmaker i Vancouver, anser att det finns vissa variabler här som lägger till utmaningen.

"Vår marknad är komplex. Nästan alla stora dejting marknaden har fler kvinnor än män, och vår stad är synligt etnisk med hög representation bland asiatiska och sydasiatiska. Race är enorm. Jämfört med Montreal och Toronto, är vår centrala liten. Vi tenderar också att diskontera de perifera områden. Vi har nyligen rankades värst utseende stad när det gäller klädsel. Både män och kvinnor kan se ut skit, med båda parter skyldiga att döma och misstolka. "

Seminew råder singlar att "tänka utanför lådan".

"Kvinnor röstar de asiatiska män utanför ön. Kvinnor som är öppna om ras kommer att bli mer framgångsrik här. "

Vänder sig bort från blå krage är ytterligare ett misstag. Vancouver är inte ett huvud-kontor maktcentrum. "Vi kan inte uppfinna en vit krage befolkningen. Kvinnor kan ha hittills män som inte för ekonomisk paritet med dem. Män har gjort det i flera år. "

Stepping utanför de små gränser Vancouver downtown scen är också viktigt. "Män i Whistler ser grov och tumble, men allt de behöver är en liten älva damm. Jag föreslår folk ser i Burnaby, Whistler, Squamish. Alla pojkarna behöver en del arbete, men vi kan ge det. "

Seminew citerar demografi som en del av problemet. "I många stora marknader finns två-, tre-, fyra-, fem-procent fler kvinnor. Det är inte bara Vancouver, men skillnaden är högre här än i vissa andra städer. "

Om vi ​​inte kan ändra staden och inte vill lämna staden, vad gör vi? Börja prata med främlingar, säger Seminew. Komma förbi "frostiga faktorn." Prata med någon i hissen. Och om de stänger ner dig? "Var snäll."

Lee, som ännu inte har träffat den rätta kvinnan, trots att en karriär av att hjälpa andra hitta partners, säger: "Slappna av och börja ifrågasätta vad det är som du letar efter, och vad som kommer att göra dig lycklig."

Tanulmány azt mondja, hogy a republikánusok legjobb szex, a demokraták többsége