torsdag 12 november 2009

Tillståndet för dating på Wall Street

Tills nyligen försökte några bankirer handel på deras lukrativa yrken att attrahera medlemmar av det motsatta könet. Och som med många av de skakiga transaktioner som leder fram till den ekonomiska krisen, den strategi som används för att arbeta.

"Tidigare skulle de först säga:" Hej, jag heter Michael och Josh, och jag kör en hedgefond ", säger Samantha Daniels, en matchmaker baserad i New York och Los Angeles som avgifter uppåt på $ 25,000 för sin tjänst . "Nu tror de att folk är SLUG av det."

Trots (eller kanske tack vare) havet förändras, är Daniels "business - Samantha's Table - blomstrande: Hon säger att intäkterna med 30% hittills i år. Daniels tror att ekonomisk härdsmälta har sporrat många finansiärer att söka stabilitet i deras personliga liv. Hon talade med Fortune om vilka Wall Streeters söker kärlek - och hur de kan hitta det.

Inte alla har råd att betala $ 25.000 för matchmaking. Vilken typ av kunder är du se dessa dagar?

Jag fortsätter att ha en massa kunder inom finans. Men inom ekonomi, har det skett en övergång till kapitalförvaltning, private equity och venture capital, snarare än hedgefonder och de stora bankerna. Jag är fortfarande få Goldman Sachs (GS, Fortune 500) killar. Vad som har ändrats är inte vem som kommer, men det som folk efterfrågar.

Så kvinnor är inte intresserade av dating bankirer längre?

Nej, är de fortfarande. Men där de används för att omedelbart säga, lurade mig med någon i finansiering, kommer de nu tillbaka till den traditionella yrken också. They're ber om advokater och läkare och företagsägare - typ av killarna sin mormor brukade säga till dem att leta efter.

0:00 / 1:31 Är kärleken recession-bevis?

Hur är det med män - vad vill de?

High-powered män har alltid bett om kvinnor som ser ut som supermodeller men har Harvard utbildningar. Varje man spenderar minst 20 minuter att prata med mig om vad han tycker är sexigt, män är mycket visuella.

Men nu i samma andetag, är män säger att de vill ha någon som är stödjande. När deras vänner friställdes, såg de fruar som var positiva, och fruar som inte var. De har sett affärsbekanta har problem med kvinnor som står vid deras sida.

Nu när "I'm a hedge-finansiär" inte längre gör knep, hur skulle du råda bankirer marknadsföra sig romantiskt?

När du möter en kvinna, ska du gå tillbaka till grunderna i vem du är som person - hur du lever ditt liv, dina intressen. Men det är också bra att låta någon veta att du mår bra och har ett stabilt jobb i denna miljö. Antalet en sak kvinnor attraheras till är förtroende.

Hur man förmedlar finansiell stabilitet utan överlämnar skatt uttalanden?

Om du har ett bra jobb och tjäna pengar, kommer det komma upp. Till exempel är en typisk första-datum konversation resa. Säg att du har ett hus i Hamptons. Börja med att fråga henne, hur kom du spendera din sommar? Did you go away? Hon kommer säkert vända på det, då kan du ta upp det. I en passiv, konversera sätt, blir det uppenbart att det går bra.

Mina klienter har en massa leksaker och äger en massa hem. Men om du säga till någon att du äger din egen plan på första dejten, det låter som om du överkompenserar för något.

Vad ska du undvika att tala om?

Du måste vara försiktig när man talar om ekonomi och hur bra du är eller inte gör. Det gör folk obekväm om det går bra och folk omkring dig inte. Det finns en tendens till blygsamhet.

Dessutom, om du arbetar inom finans och du är på en dag, inte plockar er oro och ångest från arbete till datum. Om du hade en dålig dag, du är bättre avbryta.

Kan män och kvinnor i finans luta sig mot varandra för att få stöd?

Jag tycker att människor som arbetar inom finans brukar inte vill träffa varandra.