onsdag 17 mars 2010

Dating På jobbet kan vara bra - eller inte


PORTLAND, Ore â € "Många verkar mindre intresserade av påstådda övergrepp försök mot David Letterman och mer fokuserade på om han borde ha haft ett förhållande med en kvinna på jobbet.

Det finns många olika åsikter när det gäller att doppa i företaget kärlek poolen.

"Tja, jag kan redan nu tala av erfarenhet, dating människor du arbetar med är en dålig idé, sade en beskyddare av flera som intervjuats i Henryâ € ™ s Tavern i Pearl District.

För vissa vände sig dock saker bra.

"Den första kvinnan jag den på jobbet blev mitt fiança © e, men vi blev aldrig gift. Och den andra tjejen jag den på jobbet är nu min fru, säger Peter Davidson.

David Griggs är en anställning advokat och sa att de flesta företag donâ € ™ t helt förbjuda kontor anslutningar längre, men dating chefen eller tvärtom är fortfarande ett faux pas.

Ibland, som landar människor i hans kontor för sexuella trakasserier stämningar.

"Ita € ™ sa situation där thereâ € ™ sa naturliga maktrelation och när folk utnyttja dessa relationer, lagen ofta steg och gör något åt, sade han.

"Normalt, om itâ € ™ s fullständigt samförstånd och frivillighet, s itâ € ™ verkligen nobodyâ € ™ s business."

Problem kan också komma om andra anställda tycker att kärleken intresse är att få en särskild behandling.

"Det blir svårt, säger Pam Klar. "Thereâ € ™ sa mycket skvaller som pågår i ett jobb, massor av rykten."

Amanda Rhen, som har den på jobbet, sa det kan bli en distraktion.

"Det bara gör det riktigt stökigt när youâ € ™ re försöker arbeta och du canâ € ™ t verkligen fokusera på arbetet, sade hon.

En undersökning fann nästan hälften av Boss-eller deltid slut i äktenskapet eftersom paret lär känna varandra och de har gemensamma intressen.

En ny trend för företag är att kräva dating anställda att underteckna "kärlek kontrakt", som skyddar företag från stämningar.