söndag 7 mars 2010

Skillnader på manliga och kvinnliga Brains och en grundläggande lärdom för Dating Success


Män och kvinnor är verkligen annorlunda. Så olika att de nästan kan kallas olika arter. Tja, kanske Iâ € ™ m överdriver. Men det finns grundläggande skillnader i hjärnans struktur och bildning hos flickor kontra pojkar.

Både män och kvinnor börjar med en grundläggande â € œfemale brainâ €. Sedan en testosteron uppsving i den 8: e vecka brinner av â € œcommunication centersâ € av hjärnan till nästan ingenting medan sporra tillväxten i sektioner som styr sex och aggression. Som en följd av flickor är mer intresserade av att vårda spel och kommunikation medan pojkar vill ramla och springa runt.

Dessa hjärna skillnader gör en flicka mer observant på ansikten medan de manliga spädbarn blir lätt distraherad och fokusera mer på mekaniska objekt. En kvinnlig försöker förstå ansiktsuttryck och hålla ögonkontakt. Som ett resultat av hennes förmåga att känna igen en persons uppmärksamhet mot henne och vad uppmärksamhet kommunicerar (lycka / ilska) kommer till en flicka innan hon ens kan tala intelligent. Hennes kunskaper i att observera andra, att veta vad deras mor / sociala miljö uttrycker är högt utvecklade. Pojkarna å andra sidan är inte så socialt känsliga. De donâ € ™ t märka nyanser i ett ansiktsuttryck eller tonfall hur en flicka kan och även de donâ € ™ t söka social acceptans på samma sätt som en flicka.

Så det är förståeligt att flickor blivit bättre på språket, medan pojkar är bättre är rumsliga strukturer och mekaniska grejer. Detta skapar en social miljö där kvinnor oftast i en ansluten grupp vänner följer social konvention i hennes grupp, är en expert på kroppsspråk och ofta, verbalt manipulation. Till exempel unga pojkar får kämpa för att dominera, medan en flicka skulle använda språket och gör personen tror att de är själviska â € "både få sig igenom olika sätt.

Vad allt detta betyder inte att varje kön är programmerad med en specifik hjärnans funktion och är på det sättet för livet, innebär det bara är dessa fördelar och nackdelar som varje kön ger till bordet. Hjärnans plasticitet är en teori som har utvecklats kring studier som visar att hjärnan anpassar sig till sin omgivning, växer nya anslutningar hjärnan att lära sig en ny färdighet och minskar dem om de inte behövs. Med andra ord, håller din hjärna förändras hela livet. Den gamla tron att hjärnan stannade ett sätt hela ditt liv har vederlagts.

Kvinnor spelar Tetris (ett gammalt datorspel) under 10 veckor har förbättrats spatial förmåga. Till den punkt där en man är inte tränar så mycket som kvinnor, kan hon enkelt slå honom på hans naturliga â € œspatial organizationâ € förmåga. Även män kan utveckla en nyans för språk, kommunikation och förståelse kroppsspråk.

För framgångsrik dating det är en mycket viktig lärdom man kan dra av detta.

Det är att män och kvinnor är olika. Vi har precis börjat lära sig mer och mer om hur män och kvinnor verkligen är och hur de kan uppnå ett bättre liv. Nu mer än någonsin, hobbyartiklar har blivit nödvändigt för både män och kvinnor på olika sätt. Oavsett om anledningen är att få en konkurrensfördel i arbetet med att förstå system eller läsa dina konkurrenter, med tanke på att alla har olika kompetens inom dating och relationer på grund av hur de ser på världen (dvs. hjärnan design) är det lättare att vara mer förståelse och medkänsla för andra. Detta hjälper dig att utveckla tålamod och förståelse. Dessa egenskaper gör livet roligare, lockar bättre kompisar och även gör dig mer attraktiv för det motsatta könet.