tisdag 7 december 2010

Tio röda flaggor i dating relationer


När man startar en ny relation, många kvinnor (och män också) tenderar att förbise vissa beteenden i sin nya partner, som inte bådar gott för framtiden. Sedan på vägen, kommer utropet "Om jag bara hade vetat ...". Som en psykoterapeut som har arbetat med de flesta kvinnor och några män när det gäller våld i hemmet, under rådgivningssessioner kan vi alltid spåra obehagliga och även farligt karaktärsdrag till början av relationen.

Här är några "röda flaggor" för att se upp för i en ny partner.

1) Han tar beslut om var att gå med liten eller ingen input från dig.

2) Han förringar din åsikt när ni två är ensamma och kan kalla dig namn.

3) Han gör sig nedsättande om dig inför andra och kan prata om dig som om du inte var där.

4) Han kan vara grov vid kärlek - att göra och få dig att engagera sig i handlingar som du inte gillar.

5) Han vill inte spendera tid med dina vänner eller familj och insisterar på att du umgås med sitt folk.

6) Han kommer inte att erkänna din kompetensområden och kan lägga ner vad du gör på arbetsplatsen - ignorera någon av dina prestationer.

7) Han kan öppet flörta med andra kvinnor och sedan anklaga dig för att vara svartsjuk när du objekt.

8) Han blir arg och tappar humöret över trivialiteter. Vistelser arg för en lång tid och försök att skylla alla argument på dig.

9) kan slå väggar när du är arg.

10) En av de viktigaste faktorerna är att han kommer på mycket stark i början av ert förhållande - sveper du av dina fötter - och vill ha en exklusiv relation för snabbt. Många kvinnor känner smickrad över intensiteten i människans skenbara behov av en omedelbar anslutning och därmed förbise det olämpliga i det.

Detta bör inte förväxlas med "kärlek vid första ögonkastet" där en eller båda parterna känner en omedelbar anslutning - utan att någon av ovan nämnda beteenden.

Det finns många andra faktorer som kan noteras - men om mannen i ditt liv börjar visa ovanstående egenskaper - inser det blir inte bättre, bara värre. Han kommer sannolikt vara ovilliga att diskutera sina känslor öppet och känner att kvinnor är underlägsna könet.

Om det här beskriver din man, kör - inte gå - ut ur hans liv. Nästa steg blir troligen misshandel.

Vinkkej� Great paikat Dating