måndag 31 januari 2011

Fallgropar på arbetsplatsen Romance


NEW YORK - Det är naturligt att hitta kärleken på jobbet. Det är där människor tillbringar merparten av sin tid.

Men ett kontor romans kan vara riskabelt för kärlekspar och de företag de arbetar för.

Många arbetsgivare har regler för att säkerställa att dating spelet inte påverkar slutresultatet. De är oroliga för att distraheras sötnosar ska komma efter i sitt arbete. De är också oroliga för att ett förhållande som går sura kan leda till anklagelser om sexuella trakasserier.

Vissa företag förbjuda romantiska relationer helt och hållet. Så kan en anställd som förälskar få sparken.

Med Alla hjärtans dag framåt är kärlek i luften. Här är fem saker varje medarbetare ska känna till arbetsplatsen romanser:

Vad är kärlek?

Det finns inte ett sätt att definiera en relation. Alla har en annan åsikt, även din arbetsgivare.

Vissa chefer anser att en engångsavgift slänga efter den årliga räknas semester parti som en relation, särskilt om en arbetsledare och underordnade är inblandade.

Andra kanske hävdar att det inte spelar någon roll om det inte finns en mer långvarig uppvaktning.

Anställda kan hävdar att det de gör i deras personliga liv inte bör arbetsgivarens verksamhet.

Men det kan vara om det utgör en ekonomisk eller juridisk risk för företaget, säger Michael Casey, en partner på Miami advokatfirman Epstein Becker & Green.

"Det sätt arbetsgivarna se relationer på arbetet fokuserar på de rättsliga och moral frågor. De oroar sig för anklagelser om favorisering och trakasserier "Casey säger.

Oron är att jobbromanser kan leda till arbetsplatsen distraktioner, och inte bara för de älskande. Medarbetare kan klaga om en kollega som är involverad med en handledare får en befordran eller ges eftertraktade uppdrag. Den förbittring kommer sannolikt att få en IM pakt om lagarbete och produktivitet.

Känner till reglerna

Många företag försöker skapa regler för hur långt arbetsplatsen sociala sammanhang kan gå.

"Arbetsgivarna måste inse att människor träffas i arbetet, säger Michael Hanlon, en partner på Philadelphia advokatfirman Blank Rom. "Men de vill inte att någon ska känna press att vara i ett förhållande."

Mest oroande: När en chef vill bli inblandad i en lägre rang anställd, eller börjar ett förhållande.

Dessa relationer kan vara samförstånd, men Hanlon påpekar kan det också vara svårt för en anställd att säga nej till en boss i förväg utan att behöva frukta någon form av vedergällning.

Många företag undviker problemet genom att förbjuda chefer från dating någon på en lägre rang.

De som tillåter dating kan kräva att anställda avslöja när de är i relationer. På Goldman Sachs Group Inc., du måste berätta för din chef om du arbetar med en medarbetare, sade talesmannen Gia Moron. Om du inte och förhållandet upptäcks, riskerar du sparken.

Vissa företag tar ett utlämnande av ett kontor romans ett steg längre med hjälp av så kallade "love kontrakt." Det är ett juridiskt dokument att både anställda måste skriva att förklara att förhållandet är samförstånd. Det kan också lägga ut företagets sexuella trakasserier politik.

När en arbetsgivare berättade om en relation, kan chefer då besluta att flytta en anställd till en annan division för att undvika eventuella intressekonflikter som kan komma från att ha paret arbeta tillsammans.

Var vuxen om det

Medarbetare som har en relation måste vara försiktig. Det innebär inga fnissande i fikarummet eller gör ögonen på varandra över kontoret.

Även om din chef och medarbetare vet att du är tillsammans, du måste fortfarande vara diskret. Du vill inte att någon klagar till ledningen att de inte kan arbeta med dig eftersom du är alltför känsligt med din partner eller inte agerar professionellt.

En undersökning som sponsras av arbete och privatliv konsultföretag Workplace Val fann att 44 procent av 623 tillfrågade hade observerat andra romantiska relationer eller handlingar av romantiska kärlek på jobbet. Och mer än en tredjedel av dem som bevittnade romantik sa att det gjorde dem obekväma eller påverkade deras arbete.

Andrea Holland träffade sin pojkvän när hon intervjuade honom för två år sedan för ett jobb på PR-firma Access Communications. Attraktionen var omedelbar.

Efter tre månader att arbeta tillsammans i samma lag, började de dejta. De höll deras förhållande tyst. De skulle gå in i arbetet vid olika tidpunkter, och ta trapporna för att gå, istället för att gå igenom de viktigaste lobby.

"Jag sa att jag inte skulle gå ut på lunch med honom varje dag, säger Holland, som nu är 25. "Jag ville vara professionell på jobbet."

Det lönade sig. Ett år i deras förhållande, sa de sina chefer, som redan hade kände de var tillsammans. Paret föreslog att en av dem bör överväga att lämna företaget. Deras chefer sa nej.

Istället var de ut på olika lag, och sitta hela kontoret från varandra.

Love Bites

Relationer kan vara bra när du är i dem, men en katastrof om de blåser upp. Och katastrofen kan utvidgas till ditt jobb.

Det är svårt att fokusera på arbetet om du har att se din gamla kompis varje dag. Som kan påverka produktivitet och moral - ditt och dina medarbetare, som får känna av fiendskapen mellan er. Det finns också en risk att en försmådd kompis kommer att sabotera en före detta älskare arbete eller professionella rykte.

"Det finns en mycket tydlig mörk sida relationer på arbetet söderut, säger Donna Flagg, grundare av mänskliga resurser Consulting Group, den Krysalis gruppen. "Alla blir sårbar om romantik inte fungerar, och det kan verkligen slå verksamheten."

Have Fun

Falling in love på jobbet kan vara en bra sak, för de anställda och deras arbetsgivare.

Det är bara så Holland ser det. Både hon och hennes kompis har fått erbjudanden eftersom deras romans började - hon är numera Senior Account Executive och han är som kundansvarig.

"När människor är i positiva relationer på jobbet, njuta de verkligen fungerar. De arbetar hårdare. De stannar lite längre, "Flagg sagt.

Erkekler "Hayvanlar" m??