torsdag 17 februari 2011

Dating studie säger singlar med Val Go For Hotties


Forskarna vet redan människors hjärnor kan bli överväldigade av val, säger när du handlar för elektronik, rengöringsmedel - även choklad. Alltför många alternativ kan leda till stor förvirring, ofta följs av obeslutsamhet eller snap domar.

Psykolog Alison Lenton ville ta reda på om samma psykiska tillstånd av att vara överväldigad händer när vi väljer människor - som någon hittills. Lenton, som studerar experimentell socialpsykologi vid universitetet i Edinburgh, och ekonom Marco Francesconi vid University of Essex, valt att studera detta genom att titta på speed dating.

Inledningsvis forskarna antagit att välja en potentiell partner kan vara annorlunda från att plocka ut tvål eller choklad, delvis för att folk ofta tror att de vet vad de vill ha i en partner. Men de hittades - precis som psykologi att göra inköp i en butik - antalet val frågor.

Lenton och Francesconi analyserat journaler från 84 olika speed dating evenemang som anordnas på barer och klubbar över hela Storbritannien. Totalt omfattade händelserna 1.868 kvinnor och 1.879 män. I speed dating, naturligtvis, vimlar val. Det är poängen: massor av val, massor av potential. Under händelserna hade dessa ensamstående vuxna cirka tre till fem minuter att prata med varje potentiell partner och besluta om de ville se dem igen.

Göra Snap domar

Vanligtvis deltagarna träffas någonstans mellan 15 och 35 personer på en natt. Och forskarna fann att när det fanns fler människor att välja mellan, var det mer sannolikt att män och kvinnor skulle göra bedömningar om huruvida träffa personen igen baserat på utseende. Vid större speed dating händelser, med 24 eller flera potentiella matcher, både manliga och kvinnliga choosers var mer benägna att fatta beslut baserade på "attribut som kan bedömas snabbt, till exempel deras datum" höjd, och om de var underviktiga, normalviktiga eller överviktiga , säger Lenton.

På mindre speed dating händelser, där deltagarna välja mellan 15 och 23 partners, Lenton säger både män och kvinnor var mer villiga att anstränga sig för att ta reda på mer om personen. Och det var mer fokus på egenskaper som de lärt sig om genom samtal, som yrke, utbildningsnivå och om den enskilda rökta cigaretter.

Lenton säger Resultaten visar betydelsen av den miljö där människor möts. Men speed dating är inte den enda plats där bedömningar görs snabbt, och ofta ytligt. Lenton säger tendensen att göra val som grundar sig på utseende enbart förvärras av online dating, där människor kan bokstavligen sålla bland tusentals bilder och profilerna.

Att hitta en faktisk

Människor måste ha verkliga erfarenheter med varandra om de vill göra någon form av verklig anknytning, säger psykolog Sheena Iyengar, professor vid Columbia Business School som just skrivit en bok om val som heter Konsten att välja.

"Vi ständigt ska flytta jobb, arbetar mer timmar, så vi inte har tid att verkligen utveckla vänner. Så vad jag föreslår här är att det nu i våra liv när vi har tid att utveckla vänner, som främst i college och vid början av vår karriär, är det verkligen viktigt att göra dessa goda vänner och hänga på dem . "

Underhålla vänner, säger Iyengar, kan ofta leda till att människor gör anslutningar med andra eftersom de uppfyller dem genom sina gamla vänner och släktingar.

Men för dem som gillar speed dating, säger New York psykiatriker Philip Muskin Det kan finnas stora betydelse i bara tre minuter. Han påpekar att i stort sett alla har på ett eller annat tillfälle, varit på en fest eller ett möte eller på en tunnelbana plattform och sett någon. "Dina ögon lås för ett ögonblick, och du vill prata med den personen, säger han.

Och typiskt, säger han, det är på grund av olika omedvetna skäl. Kanske personen påminner om viktiga människor i vårt förflutna, som påminner om ett förälder, ett syskon, en vän, eller en tidigare relation. Enligt Muskin, kan ett sådant ögonblick av möte vara så stor att den övergår i början av en riktigt sann anslutning.