tisdag 15 februari 2011

Jag tror att min Ex dejtar My Best Friend


Genom Jann Blackstone-Ford och Sharyl Jupe

Fråga: När du tittar på Facebook, hittade jag just reda på att min så kallade bästa vän är "med" mitt ex. Jag kan se bilder av dem har en fantastisk tid tillsammans på en fest förra helgen att jag inte kunde gå till. Jag är sjuk. Det är bara varit veckor och mina vänner vet alla hur vår uppbrottet har sårat mig. Jag kan inte tro mina absolut bästa vän har svikit mig på detta sätt. Vad är bra ex-etikett för datering din bästa väns ex?

A: "Gör datum inte din bästa väns ex" är en av de oskrivna reglerna för god ex-etikett, men vi vet alla att det händer och det är ofta slutet på en vacker vänskap. Ibland "vänner" inte ens vänta tills ditt ex är ett ex, så ur den synvinkeln det låter som du är framme.

Var försiktig så att du inte förhastade slutsatser: Även om du har sett provocerande bilder på Facebook, är det lätt att ta bilder som tyder på något är på gång när det verkligen inte är. Om det finns kyssar och famlande, då det är en fråga som skriker om, men om den bara suggestiva rån i kameran, även om "häftig" i konceptet, kan det inte vara vad det verkar.

Det finns en röd flagga här, dock. Om dagar har gått, det är skissartade som en bästa vän inte har berättat att hon såg ditt ex på festen. För oss skulle det innebära en av två saker: Antingen är de busar runt och hon är rädd för att säga något, eller om de inte lurar runt och rån var så obetydlig att hon inte tyckte det var viktigt att nämna.

Men, i vetskap om kvinnor på det sätt vi gör, tror vi om din bästa vän såg ditt ex på en fest skulle det inte vara ovanligt för henne att gå så långt som kallar dig på telefon i badrummet för att berätta att han är där. Eller åtminstone ringa nästa morgon med ett, "Gissa vem jag såg igår kväll?"

Så utifrån det är det dags att ha en konversation med din vän - inte ditt ex - om vad som händer. Det är den relation du vill rädda, så det är vem du pratar med. Använd inte detta som en ursäkt att prata med ditt ex - han är ditt förflutna. Innan du be din vän frågan, lista ut vad det betyder för dig om svaret är ja. Vill du verkligen bryr dig om de ser varandra? Om du gör, överväga att använda de tio regler för god Ex-etikett för Dating som din guide. De finns på bonus Familjer webbplats och inkluderar, "Var sann mot dig själv", "håll dig lugn när de konfronteras (eller konfrontera någon annan)" och "tydliga gränser."

Slutligen måste du fråga dig själv hur bra en vän hon verkligen är om hon dejtar någon du fortfarande kär i så snart efter din hävda. Om hon lägga ut bilder på Facebook, ville hon att du kan se dem.

Voc� est� interessado?