torsdag 14 april 2011

Hur hela är du utan din man?


Av Samantha Brett

Det är ett allmänt känt sanning som tokiga saker hända med enstaka flickor. Det var killen som ljög om att vara en bankir, och visade sig arbeta på en djuraffär. (Inte för att det är något fel med det. Det var lögn som var problemet.) Det var killen som ljög att han var en Cleo ungkarl, och visade sig vara en 20-årig yrkeserfarenhet kille som stal kandidatexamen outfit vid tävlingen i hopp om att få ett ligg. Det var han som ljög i flera månader om det faktum att han var singel ... när han hade en flickvän på två år. Det var den cokehead juristen, sleazy finansiera killen, den internationella modellen, playboy skådespelaren, den franska publicist, den kanadensiska bartendern ... alla besvikelser. Alla slöseri med tid.

Men när du har varit i ett långvarigt förhållande i över ett halvt decennium, och du plötsligt befinner dig enda i en stad fylld med berättigade ungkarlar (man torka? Pah!) Blir dating världen dina havet. Och du blir utsatt fisk väntar på en av dem för att fånga dig. Ju djupare kroken gräver i (och desto bättre är deras raggningsreplik, deras kyssar förmåga och deras dating spel) det sämre mannen kan visa sig vara. Och så lär du dig ett fan av mycket om tillståndet i män, kvinnor, förväntningar, tillfälligt sex, regler, din alkoholtolerans och dig själv.

Väl slags. Åtminstone det är vad folk ständigt vilja berätta för er. "Det är allt en inlärningskurva! Säger de. "Ta denna tid att lära känna dig själv!" De råd. "Rätt man inte har hittat dig än!" De lovar. Gud, hur blodig kväljande.

Annons: Story fortsätter nedanför

Men om allt detta låter konstigt bekant, oroa dig inte. Du är inte den enda. Jag såg en pjäs på Darlinghurst Theatre på helgen som fick mig att krypa. Titeln Ofta tycker jag att jag är naken, berättar huvudpersonen Jezebel hennes upplevelser (ofta uppstår naken), problem (ofta alkohol-drivna) och tafatt dating stunder (framför allt den där hon spottar ut en mun full av sperma som tillhör en Mannen vars namn hon inte ens vet) under sin strävan att hitta Mr Right.

Varje dating scenario, att hon agerar ut - Playboy, det frat pojken, one-night stand, den trevliga killen, den som verkar vara herr Perfekt och sedan visar sig vara gay - lät konstigt bekant. Jag skrattade och kröp ihop i hela pjäsen, undrar om alla de män som moderna kvinnor träffas är exakt samma - läsning från några redan skrivna womanizing manus de vet kommer att garantera dem tillgång till den byxorna av den bräckliga flickan de försöker att fria innan de flyttar vidare till nästa.

Få in en konversation med någon om sina enstaka dagar och de har alla skräckhistorier. Min underbara flickvän, som vi kallar Jess, trakterade mig med berättelsen om promenader i på fyra olika pojkvänner (ja fyra), som alla fann hon naken och intrasslad i sina lakan på en söndag morgon efter att hon inte kunde få tag i dem hela helgen - med en annan kvinna.

När jag frågar Jess om hon tycker att det har något att göra med hennes val hos män (eller om hon vägrade att ha sex med dem), hon sa svaret var ett definitivt nej.

"Det hade inget att göra med mig. Snarare är det den Playboys som är de som inte är blyg för att prata med dig. De är de som hämtar upp dig, vin och äta dig och mata dig alla linjer om äktenskap och barn som du vill höra. De rep dig i och sedan, eftersom alla deras vänner är playboys också, tror de att det är acceptabelt. De talar alla om det efteråt och förmodligen skratta, dunka varandra i ryggen. "

En kvinna hade några berusande råd. "Det finns två typer av ensamstående män, sade hon. "Det är playboys, och det är de normala trevliga killar. Vet att du inte är ensam när du blir f *** ed över. "

Men även när man träffar den trevliga killen: Mr Right som bär din väska och tar dig kyckling soppa när du har en kall och ser värre ut än Lindsay Lohan - även förhållandet med honom kan medföra vissa berusande argument, tuffa tider och en känsla av längtan efter det enstaka dagar när du var bekymmersfri och oberoende och fick äta två minuter nudlar i sängen medan du tittar på Desperate Housewives.

"Gift liv är inte så lätt som alla tänker", säger en nygift vän, som känns som om hon förlorat sin identitet, gnista henne och hennes livslust genom att vara försjunkna i sitt förhållande.

"Vi har en del problem och ibland saknar jag de enda dagar då jag hade full frihet att göra vad jag ville. Treasure det. Eftersom när det är över, det är över för gott. "

Vilket betyder att trots överflödet av dåliga datum, CADS, lögnare, fusk, förvirrande regler och alldeles för många spel att hålla någon vettig, har du att tro att vara singel kommer att bli den bästa tiden i hela ditt liv. Den mest sorglösa, kul och oseriöst.

Visst kan många singletons inte se det just nu. De berättar att de är så jävla tråkigt utan någon att titta på TV med på soffan som de känner sig som kliar sina egna ögonglober. Men sedan finns det de som finner den magiska i att vara ensam. I "hitta sig själva" (seriously!). Att få en hobby. Och i att vara hela som en enda person utan en annan person för att fylla deras tomrum.

Mitt liv tränare vän Alina Berdichevsky sa något riktigt intressant: att din partner ska endast lägga ytterligare 10 procent på att din redan otroliga liv, som är minst 90 procent helhet. Och om du följer denna princip, kanske blir det lättare att inte förlora sig i förhållandet heller ...