fredag 11 november 2011

Hur Mark Zuckerberg Förändrat Dating


Genom att Jenna Björk December 15, 2010

Idag var Facebook grundaren Mark Zuckerberg som heter TIME "Person of the Year 2010." Om människor i tiden var ute efter ett spel-växlare att få denna ära, fann de rätt man. Zuckerberg har utan tvekan förändrat sättet mer än en halv miljard människor ansluta.

Genom Facebook, och dörren han hjälpte öppen för annan teknik för att hasa in i vår livsstil kan vi titta på nu samspelet mellan våra vänner och familjer från tusentals miles away. Vi behöver inte ens se dem personligen. Vilket är fantastiskt, spännande, skrämmande och förvirrande allt i ett.

Vi kommer inte ljuga för dig. Detta new age-konceptet är en vi är säkra på att vi inte längre kunde leva utan. Zuckerberg har förändrats kommunikation för evigt, och han definitivt förtjänar TIME åtskillnad. Men vill vi också personligen notera Mark för ännu en bedrift.

Han lyckades göra vår dating liv som mycket mer komplicerat.

Dessa dagar när du bryter upp med någon, glöm låta honom gå. Det tar ungefär två minuter att förfölja hans Facebook-vägg, ser att han pratar med en blond träffade han igår kväll på en bar, och känner sig helt upprörd. Nu när vi träffar någon ny att vi tillbringar timmar med textning, Facebooking och tweeting vår potential matcher, och samtidigt missförstånd, spekulera och analysera eftersom vi inte kan läsa sina känslor genom vår mobiltelefon och datorskärmar.

Det är frustrerande ibland. Så i dejting och relationer kommunikation, är det nödvändigt att hitta en balans mellan kvittrande och prata.

"Den negativa sidan av att enbart förlita sig på e-post, sms och sociala medier som Facebook och Twitter är att ofta din kommunikation är ensidig", säger YourTango Expert Julie Spira, som skrivit en bok om cyber-dating, reglerna för netikett: Hur Mind Your Manners på webben. "Att bryta upp har blivit för lätt att göra online. I en relation måste du plocka upp telefonen eller ställa in ett Skype-dagen för att höra någons röst, eller om du riskerar att bli missförstådd. "

När det gäller Zuckerberg skapelse, Spira tillägger, "Det finns inget värre än att ta reda på din Facebook-vägg som du inte längre i ett förhållande. Han kan ändra sin status från "i ett förhållande" till "Single" medan du fortfarande ser fram emot lördagens datum med honom. "

Dessutom, om du kommunicerar bara genom texter, tweets, e-post och inlägg väggen, kan du hamna huvudet över öronen för någon webb persona, men inte hans verkliga personlighet.

"Om du lita enbart på sms och Twitter, kan du riskerar att falla i kärlek med någon bakom tangentbordet" Spira säger. "Det är inte ovanligt att ha en falsk känsla av att vara i ett förhållande med någon som du egentligen inte vet."

Web-tekniken har också förändrat begreppet uppvaktning, vilket kan vara lite nedslående. Det känns nästan för lätt att vinna någons kärlek i dessa dagar, och det är inte bra. Personligen tycker vi höra någon faktiskt frågar oss med ord i stället för en sträng av förvirrande texter, inte sant?

Spira varnar gör datum via Facebook eller SMS. "Fråga inte ut dem och bekräfta planerna bara i en text", säger hon. "Det återstår att ett inslag av gammaldags uppvaktning kombinerat med dagens teknik i den moderna digitala världen."

Ah, Mr Zuckerberg. Genius? Kanske, fast han verkligen har gjort dating spelet mer förvirrande. Men hey, vi ger kredit där kredit förfaller. När det används på rätt sätt, har hans teknik expansionen öppnat upp några sätt för oss att hittills mer effektivt, och dela lite nöjen på vägen.

"Köra sent för en dag? Skicka ett SMS och låt dem veta, "Spira säger. "Flirta på Facebook och Twitter kan vara kul och ger en omedelbar sätt att ansluta, men kom ihåg att ta din relation från online till offline så fort som möjligt."

Så, vi har ett par saker att tacka Mark för.

Han kan vara Time "Person of the Year", han kanske har skapat en flera miljarder dollar företag i mindre än ett decennium, och han kanske har anslutit 500 miljoner människor. Allt som är gott och väl, men Zuckerberg har också förändrat hur vi datumet.

Nu, det är vad vi kallar anmärkningsvärt.