torsdag 26 april 2012

Online Dating är inte bara för nördar


Pojke möter flicka, pojke blir kär i tjej, blir pojke flicka, det är den största berättelsen någonsin berättade.

Praktiskt taget varje aspekt av uppvaktning och relationer har genomgått otaliga förändringar. Vid ett tillfälle var det helt oacceptabelt för en kvinna att ta första steget, förutom sporadiska samband med en Sadie Hawkins dans.

Avstånd relationer som används för att engagera timmar brevskrivandet och tusentals dollar i fjärrsamtal. Nu, med tillkomsten av Internet verkade avstånd aldrig riktigt så liten.

Även online dating själv verkar ha genomgått sin egen grad av förändring.

"Jag brukade tänka att det var konstigt, något som jag aldrig behöver göra", säger OSU elev Charis Boamah. "Men jag vet att många människor som har gift sig med dessa webbplatser. I denna dag och ålder, har det blivit mycket mer acceptabelt. "

Internet Dating brukade vara i första hand, men inte uteslutande, som marknadsförs mot dem utanför college åren. Webbplatser som ursprungligen användes för att rikta äldre män och kvinnor, några av dem som nyligen frånskilda eller på annat sätt, som var inte helt redo att gå tillbaka till den konventionella Dating scenen ännu.

Men med Internets främsta användarna är yngre än någonsin, och varje webbplats som ett företag är dejtingsajter riktar nu personer i åldrarna 18-25.

Men är studenter verkligen använder dessa tjänster? Och om inte, varför inte?

"Internet dating är bara för förlorare och nördar", säger Josh Bordin, en teater stort från London.

Finns det en viss, om än cyniskt, giltigheten här? När allt college-äldre människor har en mängd möjligheter för att träffas med varandra eller möta upp för datum. Varför skulle någon ta till Internet?

Med Ohio State är en av de största campus i Mellanvästern, säkert finns det andra möjligheter till college-åldern individer att träffas för fritidsaktiviteter.

Brett Lysnkey, en junior från Cleveland, föreslog, "Alla av de fria platserna är bara där för bytet samtal."

Han var inte ensam i sitt förslag, av de 30 eleverna som intervjuades av UWeekly hade ungefär hälften liknande synpunkter, bland annat Joe Merkens, en konst stora från Montrose.

"Gott om fisk och andra fria webbplatser är bara för sex," sade han. "En av mina vänner hade sex med 90 procent av killarna hon träffade därifrån."

Tydligen finns det åtminstone anekdotiskt, legitimitet online dating är ett ställe att hitta någon att lindra smärtan av ensamhet för bara en natt.

Alla har sin egen anledning till att använda online dating, dock. Vissa gör använder Internet för enbart möta upp för en natt - eller mer beroende på hur mycket båda parter att njuta av det - av vuxna möten.

Vissa vill bara någon att spendera tid med.

Bobbi Holcomb, för närvarande tar lektioner för medicinsk kodning och fakturering, säger ibland var det bara en bra adrenalinkick att träffa någon ny.

"Och det var skönt att vara med någon när jag ville gå på en date utan att gå till en bar eller en klubb", Holcomb sagt.

Casey Stokley, en konst stora från Canton, sa hon är så upptagen mellan arbete och klasser att det är nästan omöjligt att träffa någon konventionellt.

"OkCupid ger mig en chans att träffa killarna när jag kan", sade hon.

Online dating har en stor vädjan till dagens college äldre person, det tillåter dig att närma medlemmar av det motsatta eller samma kön på dina egna villkor.

Gå till typiska platser i dating scenen, konserter, spel, barer, klubbar etc. är inte önskvärt plats för alla. Använda Internet gör att man kan fastställa sina egna datum, tidsramar och fläckar.

"En kille ville träffa mig på ett McDonalds", säger Marissa Townsend, en pre-medicinsk student från Grove City. "Jag beundrar försöket vid en chill första dagen, men på allvar?"

Vilka är skillnaderna mellan online dating och i verkliga livet, eller IRL för dem i know, förutom metoder för initial kontakt?

Enligt några som har erfarenhet med att använda Internet dating, det inte finns några skillnader mellan de två.

Shawndra Jones från Wright State University, säger båda har sina upp-och nedgångar.

"Mina största skräckhistorier kommer från killar jag har inte träffat på nätet, och några riktigt hjärtskärande dem har kommit från nätet också," sa hon.

Ungefär som alla andra aspekter av livet, kommer online dating ge tillbaka vad du lagt ned på det, säger eleverna.

Men även med de sena natten ringer, de misslyckade datum och allt annat, det finns några som faktiskt få något djupare än att av deras online dating erfarenheter.

Det finns några som faktiskt får vad de webbplatser hävdar som sin avsikt att, på lång sikt ömsesidigt respektfulla relationer. De är mycket färre och definitivt långt mellan, men de händer. Var och en av de webbplatser där ute erbjuder olika typer av resultat, oftare än inte bevisa det gamla ordspråket sant, du får vad du betalar för.

Enligt www.datingsitesreviews.com, en högre andel av dating webbplatser som kräver en månadsavgift, som eHarmony, Match.com och Chemistry.com är mer benägna att ge långsiktiga relationer.

Detta beror sannolikt på det faktum att någon trolling efter en sen kväll cowboy eller cowgirl är mindre villiga att betala för en sådan uppstå när få saker gratis på annat håll.

Men bara för att löne-platser är mer benägna att samla legitima uppmärksamhet för långsiktiga relationer betyder inte att du har en större chans att träffa någon.

Laura D'Aveta av Columbus sade hon "inte har fått någon med eHarmony."

Eftersom tekniken fortsätter att utvecklas, alla, särskilt i en stor social miljö som ett college, producera en omfattande elektroniskt socialt nätverk. Därför använder Internet för datering är bara nästa logiska steg.

Det är tillgängligt för alla som vill ha det, och är lika framgångsrik som den mängd arbete som du lagt ned på det. Det viktiga är att inse att bara för att det är Internet betyder inte de människor du har att göra med är något mindre verkliga.

Online Dating cresce