onsdag 25 juli 2012

Bredda din Dating portfölj


När du är ute dating, är det lätt att fastna i gamla hjulspår och att fortsätta att hittills samma typ av person om och om igen eftersom det känns bekant och bekväm. Däremot Ibland spelar det säkert inte ger de resultat du verkligen vill, resultat som kommer att ge dig den bästa personen, den person som du kan spendera ditt liv.

Likaså när du investerar i din aktieportfölj, kan du välja att spela det säkert och bo i samma bestånd under en längre tid, även om de inte presterar så bra eftersom du vet att dessa bestånd och de känner sig trygga. Eller du kanske har en sådan diversifierad portfölj som du aldrig tar dig tid att känna väldigt mycket om någon lager i synnerhet. Att investera precis som i dejting, många människor inte är bekväm med tanken på att ändra sin portfölj eftersom det okända är riskabelt, även om det kan ge bättre resultat på lång sikt.

Så, hur vet du om du ska hålla fast vid vad du vet eller ta en risk och diversifiera? Och om du gör diversifiera, hur ska du gå om att göra det? Låt mig ge dig några råd om hur man gör det beslutet ...

- Utvärdera din nuvarande dejting situation precis som du skulle utvärdera din nuvarande aktieportfölj. Om din portfölj har ett lager i det, din betydande andra, måste du avgöra om det är dags att göra ett åtagande, bara till honom eller henne eller om det är dags att spela på fältet, investera i några andra bestånd och se om dessa bestånd ge bättre resultat för dig.

- Tänk om dina långsiktiga mål när det gäller att ha ett förhållande på samma sätt som du gör när du bestämmer hur du ska investera. Letar du efter äktenskap eller ett långsiktigt håll? Eller är du ute efter att uppdatera en massa människor tills du hittar rätt person mycket som du skulle investera i en massa lager och se vilken som dyker? Antingen tillvägagångssätt är bra, men du måste vara tydliga om vad du faktiskt vill åstadkomma.

- Be någon annan att hjälpa dig att utvärdera din dating förhållanden precis som du skulle hitta en utbildad rådgivare för att hjälpa dig att utvärdera din aktieportfölj. Hitta någon som har ett objektivt öga, men samtidigt vet dina personliga mål. Låt honom eller henne ge dig sin åsikt om varför du ska behålla din portfölj som det är, eller gå ut och försöka träffa någon ny.

- Utbilda dig på vilken typ av människor som du skulle kunna uppdaterad precis som du skulle utbilda dig på den typ av bestånd där du kan investera. Om du har alltid fokuserat på blue chip-aktier, kanske det är dags att tänka på ett Small Cap Lager, dvs kanske är det dags att prova träffar någon skiljer sig från din norm. Är den typ av person du alltid välja att arbeta för dig? Kanske om du har ändrat din typ lite, skulle du hitta ett bättre anslutning.

- Var proaktiv om att låta folk veta att du försöker att träffa nya människor precis som du skulle låta folk veta om du funderar på att investera i nya aktier. Gå till människor i ditt liv som dina vänner, familj och kollegor som betrodda förtrogna och låt dem föreslå några nya leads.

- Om du redan har en diversifierad portfölj och du är ute spelar fältet, spendera lite tid att utvärdera varje person du just nu dejtar precis som du skulle utvärdera varje aktie du har i din portfölj. Är du bär på någon död vikt, vilket innebär att "lager" inte fungerar för dig alls och kanske du bara slösar bort din tid? Eller finns det någon bestånd som verkligen överglänser alla andra och kanske det är dags att fokusera på honom eller henne mer uteslutande?

- Tänk på vem du dejtar just nu och varför han eller hon är verkligen i ditt liv precis som du skulle fundera över varför bestånden är i dina portföljer. Är du bor med någon eftersom du är rädd att vara ensam eller för att du är rädd för det okända eller bor du med någon för att han eller hon är den rätta för dig och du bara tvekar att göra en fullt utvecklad engagemang.

-Hitta olika sätt att träffa nya människor precis som du skulle hitta olika sätt att höra om nya lager. Kanske du kan acceptera en inbjudan till en händelse eller fest där det kommer att bli en annorlunda publik precis som kanske du skulle läsa olika forskningsmaterial för att upptäcka något annat att investera.

Pět fotografií, které skutečně dostat odpovědi