söndag 8 juli 2012

Dating Under skilsmässa? Inte så fort ...


Låt oss börja med de dåliga nyheterna: Du är på väg att skiljas. Men den goda nyheten är att romantik, kärlek och, ja, ens äktenskapet inte behöver sluta med skilsmässa. I själva verket en undersökning av 2.000 nya frånskilda personer tyckte att nästan 50 procent av frånskilda män var ivriga att få gift, och 20 procent av frånskilda kvinnor hoppades att upprepa sin resa ner i gången. Det är inspirerande nyheter för alla hoppas att drabbas av Amors pil igen.

Men dejtar under din skilsmässa en bra idé?

Även om det kan verkligen vara sant att "alla är rättvist i kärlek", gör en smula sunt förnuft inte ont heller. Och medan jag aldrig skulle vilja kasta kallt vatten på en spirande romans, har jag några visdomsord som jag vill dela.

Jag har en enorm mängd erfarenhet av att hjälpa individer och par gör det genom skilsmässa processen. Och jag har även hjälpt många genom mer fredlig och vänskaplig process skilsmässa medling, vilket kan spara alla en hel del tid, stress och pengar. Mot bakgrund av dessa erfarenheter, här är min medkännande och informerade råd om du funderar på att hoppa tillbaka in i dating scenen, och kanske även om du hör bröllop klockor ringer i din närmaste framtiden:

Om du har börjat din skilsmässa process, ärligt utvärdera hur din separation eller skilsmässa är på väg. Är det angripna eller obestridd? Är det att kräva mycket av din tid och resurser? Är det känslomässigt överväldigande? Du vill lägga grunden för en ny, stark relation medan du är i en "good place" känslomässigt, psykologiskt och kanske ekonomiskt också. Du vill också kunna ägna din tid och uppmärksamhet åt din skilsmässa, eftersom de beslut du gör under denna tid kommer att påverka dig i många år framöver. Vidare överväga hur din make kan reagera när han eller hon får reda på att du dejtar. Är det kommer att lägga bränsle till en mycket ifrågasatta skilsmässa? Mer än sannolikt, är svaret "ja".

Om du inte har börjat din skilsmässa process, då är det viktigt att du vet vad vägen framåt ser ut - så att du kan förbereda dig och fokusera på resultatet du vill ha. Du måste också vara medvetna om att processen kan vara tidskrävande och ibland, uttömmande och svårt. När allt är även de mest vänskapliga skilsmässan fortfarande en skilsmässa, och det är den mänskliga naturen att känna sig arg, ledsen och besviken - och ibland alla tre på samma gång.

Var medveten om att det finns en möjlighet att din dating beteende under skilsmässan kan påverka vårdnad och föräldraskap frågor. Dina barn har inte uppnått slutgiltighet och stängning av skilsmässa, och sätta en ny person i sitt liv just nu rekommenderas inte av barn psykologer.

Dessutom kan vårdnad och föräldraskap påverkas negativt om din nya pojkvän eller flickvän har en tvivelaktig tidigare. Detta kan ytterligare komplicera skilsmässan processen och väsentligt öka dina advokatkostnader om fokus blir denna nya personen, i stället för dig och din egen skilsmässa.

Jag föreslår också att du vara försiktig om att ha din pojkvän eller flickvän övernatta när du har övernattningar med barnen. Oskyldigt, kan barnen kommentar till den andra föräldern om hur din pojkvän eller flickvän "stoppade dem i sängen" eller "gav dem frukost." Detta kan leda till en känslomässig reaktion av din make och förhindra att förlikningsdiskussioner från att fokusera på de verkliga frågorna. Generellt, om du använder diskretion och sunt förnuft och göra en ansträngning att inte utsätta dina barn till din nya pojkvän eller flickvän, borde det inte vara ett problem.

Happily Ever After andra gången runt? Kanske - eller kanske inte

Det är intressant att notera att andra äktenskap har en högre skilsmässor än första äktenskap. Medan orsaken till denna högre skilsmässor är okänd, kan det vara så att några av dessa andra äktenskap fick en stenig start, eftersom de före detta makarna inte hantera den känslomässiga effekten av deras skilsmässa, och är inte riktigt redo för en annan relation - åtminstone inte ännu.

Mitt bästa råd? När det kommer till dejting under eller strax efter en skilsmässa, beroende på både visdom ditt hjärta och intelligens huvudet - och inte en i stället för andra.

Hoe om lichaamstaal te lezen