lördag 24 november 2012

Dating Som feminist


Dating som en feminist kan vara ... svårt. Och det är inte något som feministiska samhället talar om så ofta. För några år sedan, fann jag mig själv googla "feministisk dating" på jakt efter råd om hur du navigerar dating världen som en feminist. Min sökning gav en bara några användbara resultat och under 2011 Samhita Mukhopadhyay s Föråldrade: Varför Dating förstör ditt kärleksliv har anammat som en helig text av mina feministiska vänner och I.

Att skriva om personliga liv feminister är en av mina bloggar nischer. Vi tenderar att analysera och diskutera våra yttre världar på längd-och rättmätigt så, behöver det några allvarliga feministisk hjälp-men jag tycker att det är bra att titta på feminismen inverkan på mitt personliga liv också. Feminism genomsyrar alla aspekter av mitt liv, från karriären jag har valt, till hur jag undersöka män och kvinnors deodorant förpackning för könade marknadsföring, de människor jag väljer att hittills och bilda partnerskap med.

Jag var nyligen intervjuad av en journalist i London om dejting som feminist och vårt samtal fram en bra överblick över några av de utmaningar, nyanser och jackpots som kommer från så kallade feministiska datering.

Utan ytterligare adjö, här är mina två cent om dejting som en feminist:

Det finns en otrolig mängd missuppfattningen om feminism i sig och det är en mycket stigmatiserade och missförstådd identitet. Jag skulle definiera feminismen enklast som en kollektiv ansträngning av alla och alla kön identifierade personer som arbetar för att uppnå jämställdhet på alla områden, inklusive men inte begränsat till kön, sexualitet, ras, klass, och handikappfrågor. Eftersom feminismen är missförstådd av de flesta människor, som går som en feminist kan vara en utmaning, eftersom du kan ha upplevt.

Straight-identifierade feminister ofta ifrågasätts om "människan hata." Feminister inte hatar män, vi kan inte stå ut med det när de inte känner igen sitt privilegium och engagera sig i sexistisk beteende. Verkar ganska rättvist för mig.

"Så du är inte en lesbisk?" Det är en annan linje vi har alla hört en hel del. Nej, inte alla feminister är lesbiska. Vissa råkar vara, precis som en del av allmänheten är gay. Men feminister har i allmänhet en god förståelse för flödet av sexualitet oavsett hur de definierar sin sexualitet.

För de som undrar hur det är att uppdatera en feminist, det är vad jag ska säga: Oavsett om det är en kvinna, man eller kön inte uppfyller kraven feminist att du är dating, kommer de förmodligen att vara passionerat medvetna om socialpolitiska frågor och hur de spelar i sina personliga och offentliga liv, de kommer att förstå nyanserna i sexualitet och absurda förväntningar och begränsningar som ställs på det i dag. De kommer att utforska sovrum med dig i en frigöra och progressivt sätt. Våldtäkt kultur och slampa skam kommer att låsas av din relation om du dejtar en feminist. Det tar en progressiv och passionerad person att uppdatera en feminist, men de kommer troligtvis hitta sig själva som en del av ett meningsfullt, lära fyllda och inspirerande samarbete.

Detta är inte att säga att varje feminist är en del av en perfekt relation-feminister är inte immuna mot dejta våld, missbruk eller dysfunktionella relationer. Jag har varit en del av min beskärda del av dysfunktionella, olyckliga partnerskap. Precis som varje person har det tagit tid för mig att etablera sunda gränser, förväntningar och dejting praxis. Att vara feminist är inte ett universalmedel för att dejta problem, men när du träffar någon som respekterar, uppskattar och engagerar gärna med din feministiska identitet, kan en s feministiska identitet växer i fantastiska personliga sätt, i motsats till de sätt på vilka den kan växa politiskt i en mer offentliga sfären.

Jag är just nu i en engagerad, kärleksfull relation med en kvinna som beundrar och stöder fullt ut det faktum att min värld kretsar kring feminism. För att vara helt ärlig, jag har hittat det mycket lättare att vara i denna relation än mina tidigare som med män. Jag tror att vår gemensamma erfarenhet som kvinnor i ett patriarkaliskt samhälle har tillåtit oss att bygga upp en relation på feministiska värderingar. Detta är inte att säga att män inte kan vara underbart feministiska partner, men jag har aldrig haft mycket tur att hitta en.

Vid olika tidpunkter, rådde vänner mig att vara mindre framåt med min feministiska identitet vid möte någon i en bar eller samtidigt på en första dejt, men jag absolut inte håller med detta råd. Min akademiska och yrkesmässiga karriärer båda centrerad kring feminism, för att inte nämna att en stor del av min fritid går åt att läsa feministisk litteratur, blogga om feminism, eller volontärarbete på Planned Parenthood eller en abort fond.

Således skulle jag försöka att aldrig dölja den enorma roll som den spelar i mitt liv. Jag försöker inte att stoltsera den aggressivt heller-det kommer upp väldigt naturligt när jag frågade om mitt jobb, intressen, studier, etc. När jag talade med eller på ett datum med någon som inte var väl förtrogen med feminism värderingar Jag skulle ge dem en liten förklaring till varför jag är feminist (som jag tror på jämlikhet för alla människor, oavsett ras, sexualitet, kön, klass, förmåga, etc.) och de brukar upplevt en ah-ha! ögonblick. Så det var oftast en stor undervisning ögonblick som möjligt för mig att destigmatize feminismen för någon och ge dem en inblick i mitt värdesystem.

Ofta tänkte män jag är "alltför spänd" när jag gjorde ett väsen om saker som gatan trakasserier eller sexistiskt reklam. Det fanns tillfällen att män verkligen inte uppskattar mina feministiska tankar och handlingar, men som vanligtvis fungerat som en röd flagga för mig att ompröva min relation med dem. Mitt råd är att skapa en feministisk dejting lackmustest som gör att du känner dig säker och bekväm.

Jag absolut tror att romantiska partnerskap nytta feminism eftersom det ansluter sig värden om jämlikhet och respekt. Om båda människor i en relation placeras i att ha en "feministisk relation," Jag tror att det är verkligen hjälper att skapa en kärleksfull, jämlik och respektfull partnerskap.

Så vad väntar du på? Gå hitta din feministiska partner i brott! Och om du inte känner redo hittills just nu, krypa upp i soffan för en dejt med Miriam Zoila Perez är Radical doula Guide. Både ljud uppfyller ganska till mig.

Sara är en egensinnig feminist, ost älskare och reproduktiv rättvisa krigare. Hon utexaminerades från feministiska utopin om Bryn Mawr College i december 2011, där hon studerade statsvetenskap och kön och sexualitet studier. Sara bor för närvarande i Washington, DC, där hon arbetar för reproduktiv hälsa Technologies Project. När hon inte arbetar på att tillhandahålla offentlig finansiering av abort, ta bort åldersgränsen på akuta preventivmedel, eller besegra personlighet räkningar per dag, kan Sara finns bloggar, blogga, blogga och twattering på natten.