fredag 16 september 2011

Söker kärlek? Ha ett öppet sinne


Efter sin skilsmässa för fem år sedan, Lisa Hook återinträdde i dating världen, osäker på vad hon skulle hitta.

Som ensamstående arbetande mamma, sa Hook hon inte har tid för barer eller klubbar singlar. Så hon koncentrerat sina ansträngningar på ansedda online singlar webbplatser.

"Jag tänker inte säga att det var inte läskigt i början," sa Hook, 45, en Rochester tvåbarnsmamma som arbetar inom förlagsbranschen. "Allt var så annorlunda. Det är utmanande med alla de nya medierna. "

Christie Laabs, 26, i Sterling Heights sa hennes åldersgrupp har ett annat problem.

"När vi går ut, inte folk prata med varandra på barer," säger Laabs, som har frilansuppdrag produktionen fungerar för Comcasts Dating on Demand video dating service. "Det är inte som på TV, där någon kommer fram och börjar prata med dig. Människor tenderar att bara umgås i sina egna grupper. "

Hook sagt allt detta lämnar henne önskar sig en enkel lösning.

"Det skulle vara underbart att bara låsa ögon och träffa någon på Dairy Queen", sade hon. "Men jag vet att det inte kommer att hända."

Hon har rätt, säger Shirley Bavonese, en licensierad äktenskap och familj terapeut, som med sin man, Joe, tillsammans grundade och leder Förhållande Institute i Royal Oak och Livland. I en tid av e-post och texter, många singlar förvänta snabba resultat, men det kommer inte hända.

"Du måste lägga en del arbete i det", säger Bavonese och tillägger människor ofta lägga mer tid på att välja en bil än ett datum.

"Den springande punkten är om ditt mål är en livstid partner, det kommer att ta ett tag att hitta den personen. Snabb dag, ta en kurs, gå med i en social klubb, men ... sätta dig där ute. "

Med intåget av online dating, det finns fler alternativ än någonsin, säger Bavonese, som träffade sin man på 15 år genom singlar annonser. Ändå sade Krok online dating kan vara ett "tveeggat svärd" för upptagna människor.

"Det ökar dejting poolen tusenfalt," Hook sagt. "Å andra sidan är konkurrensen ökat. Eller du kanske klicka på nätet och sedan träffas och kemin är inte där. "

Bavonese föreslår om du träffar någon intressant, får inte snabbt så att du kan lära känna personen.

"Så fort du kan, flytta till ett telefonsamtal, sedan till ett möte på en offentlig plats", säger Bavonese, en mästare socialarbetare som också driver singlar workshops.

Ett annat stort misstag är att vara alltför kräsen, sade Bavonese. Hon föreslår att en lista över vad du letar efter i en partner, med de tre kvaliteter är livslång de som är absoluta.

"Lång, mörk och stilig kommer att förändras", sade hon. "Vad som inte förändras är snäll, barmhärtig och villig att förhandla."

Bavonese sa innan du börjar beklaga bristen på anständiga män eller kvinnor, undersöka om du har vad som krävs för en långsiktig relation.

"Du bara dra folk till dig så frisk känslomässigt som du är", säger hon. "Du måste vara en full person och nöjd med vem du är om du kommer att leta efter en partner som kompletterar dig."

Det betyder att det är inte bara okej att vara singel, men absolut nödvändigt att ta tid mellan relationer.